Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW na Slovensku obnoví nepřetržitou výrobu a přijme asi 1000 lidí

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Výroba v nepřetržitém provozu, sedm dní v týdnu, je naplánovaná od 2. září 2010 až do poloviny příštího roku.

Bratislavský závod německé automobilky Volkswagen se od září díky vysoké poptávce po automobilech po zhruba třech letech vrátí na časově omezenou dobu k nepřetržité výrobě. ČTK o tom dnes informoval mluvčí firmy Vladimír Machalík. Podnik má podle něj v úmyslu přijmout kvůli zvýšení výroby asi 1000 nových zaměstnanců.

"Výroba v nepřetržitém provozu, sedm dní v týdnu, je naplánovaná od 2. září až do poloviny příštího roku. Zvýšení produkce na toto přechodné období si vyžádá přibližně 1000 nových pracovníků," uvedl Machalík. S výběrovým řízením začne podle mluvčího automobilka okamžitě, protože noví pracovníci musejí před nástupem na nové pracoviště absolvovat dvoutýdenní školení.

Bratislavský závod se v rámci německého koncernu zaměřuje na výrobu sportovně-užitkových vozidel. Z výrobních linek sjíždějí modely Volkswagen Touareg a Audi Q7, ale i karoserie pro vozy Porsche Cayenne. Firma díky vysoké poptávce už koncem března zahájila třísměnný provoz a v současné době zaměstnává asi 6500 lidí.

Volkswagen Slovakia loni vyrobil asi 106.000 aut, což bylo o 43 procent méně než v roce 2008. Čistý zisk se kvůli slabšímu zájmu o auta v důsledku světové hospodářské krize snížil na 57 milionů eur (asi 1,5 miliardy Kč) z předloňských 282 milionů eur (asi 7,2 miliardy Kč).

Bratislavský Volkswagen připravuje výrobu nového miniauta v třídveřovém a pětidveřovém provedení.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
1. 7. 2010 06:54
Tešíme sa...
...to teda bude žúžo...