Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW svolává nový Beetle kvůli airbagům

David Bureš
Diskuze (42)
Jen v USA musí do servisů 2.471 exemplářů aktuální generace Brouka.

Volkswagen svolává do servisů model Beetle. U postižených automobilů se v případě nehody nafoukne airbag spolujezdce, i pokud je na sedadle dětská sedačka. Nafouknutý vak by tak dítě mohl vážně zranit.

Problém se jen ve Spojených státech týká 2.471 exemplářů aktuální generace Brouka. Ty spojuje to, že jsou vyrobeny mezi únorem a srpnem letošního roku a že jsou vybaveny sportovními koženými sedačkami.

U postižených automobilů je vadné čidlo, které pokud sedadlo spolujezdce navlhne, nepozná, že je zde umístěna dětská sedačka. V případě nehody se tedy nafoukne airbag, přestože by měl být deaktivovaný.

Kontrolní modul airbagu bude v rámci svolávací akce bezplatně vyměněn. Automobilka sama upozorní majitele vozů, které budou muset do servisu. V současnosti není jasné, kdy bude svolávací akce zahájena, ani zda se týká i vozů prodaných v Evropě.

Pro nynější VW Beetle to není první svolávací akce. Na začátku roku muselo v USA do servisů 46 exemplářů Beetlu modelového roku 2012. Ty používaly nevhodné letní pneumatiky, které nesplňovaly federální bezpečnostní standardy. U těchto gum mohlo dojít k podhuštění, nebo naopak přehuštění, což by mohlo vést k dopravní nehodě.

David Bureš
Diskuze (42)
Avatar - white label
22. 11. 2012 21:22
Re: Bagl
Já jen například, ale ty 100%ně, vlastně spíš 4%ně... :*) >:D
Avatar - white label
22. 11. 2012 21:21
Re: Bagl
Dík za toho krále, i když je to jen od "blbečka"... :-O >:-[]
22. 11. 2012 20:29
Re: Bagl
Si im tu kralom, neviem preco delegujes svoju funkciu >:D
22. 11. 2012 20:28
Re: Bagl
Napriklad ty >:D
22. 11. 2012 18:42
Re: Mindrák Toyotářů...
Á další potrefená honda, teda husa... :-)

A že jsis nevybral tabulku třeba od adacu kde je poněkud jiný pořadí... >:-[]

Ono nevím proč by se měl člověk v servisu s něčím handrkovat? Jednak není většinou důvod
a i kdyby byl, tak ochota a spokojenost zákazníka je na prvním místě, takže asi tvoje zkušenost od hondy? Já neměl zatím se servisem sebemenší problém a to jezdím cca. 60 tisíc ročně.