Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Touareg Exclusive: Luxusní paket pro velké SUV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Volkswagen svým zákazníkům nabízí možnost proměnit Touareg v luxusní SUV na nejvyšší úrovni.

Volkswagen rozšiřuje nabídku příplatkové výbavy modelu Touareg o paket s označením Exclusive. Ten zahrnuje řadu luxusních prvků včetně čalounění kvalitní kůží, dekorativních lišt z pravého dřeva a 19palcových kol.

Volkswagen svým zákazníkům nabízí možnost proměnit Touareg v luxusní SUV na nejvyšší úrovni. Za tímto účelem zařadil do nabídky paket Exclusive rozšiřující příplatkovou výbavu.

Součástí paketu Exclusive je kvalitní čalounění kůží Nappa kombinující dva odstíny. Jemně opracovaná kůže je k dispozici v kombinaci titanově černé s béžovou nebo temně červenou. Kromě estetické přitažlivosti nabízí čalounění i praktickou vlastnost, kterou tiskové materiály označují jako chladnou kůži . Ta má zabránit rozpálení sedadel na přímém slunci.

Vedle čalounění kůží jsou součástí paketu vyhřívaná přední sedadla elektricky nastavitelná ve 12 směrech, včetně bederních opěrek a elektropneumatické regulace sklonu boků opěradel.

Stejně jako sedadla i výplně dveří jsou čalouněny kůží, kterou doplňují dekorativní pásy z nerezové oceli a pravého dřeva. Nerezová ocel je použita i na ochranné lišty prahů, na nichž jsou nápisy Exclusive.

Standardní součástí paketu jsou 19palcová litá kola Salamanca ve stříbrné barvě. Ta mohou být bez příplatku nahrazena koly Girona se stejnými rozměry. Další možnost představují 20palcová kola Tarragona.

Úpravy interiéru a litá kola doplňuje paket Chrome & Style, který zahrnuje stříbrně eloxované střešní ližiny.

Volksagen Touareg s paketem Eclusive je na německém trhu dostupný se všemi motorizacemi. Ceny začínají na 58.150 Euro (zhruba 1.435.000,- Kč) za V6 TDI BlueMotion.

Na českém trhu je nabízen paket s označením Luxus. Ten rovněž zahrnuje dvoubarevné kožené čalounění, elektricky stavitelná a vyhřívaná sedadla a doplňky z oceli. K tomu přidává multifunkční tříramenný vyhřívaný kožený volant, černé vykládání stropu a 20palcová kola Pikes Peak. Tento paket je k dispozici pouze pro Touareg V8 TDI za 67.300,- Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - fuckerik
18. 10. 2010 12:19
Nastavení sedadel
Zdravíčko, nevím jestli jsem obyčejný prudič ale vyloženě mě se**, když píšou, že sedadla jsou nastavitelná ve 12-ti nebo dokonce ve 22 směrech u AUDI A8. Pokud si uvědomíme, že svět má pouze tři osy, tak ikdyby se s těmi sedadly dalo hýbat do stran, nejde vytvořit víc než 6 směrů nastavení!!! A to, že se dá dofouknout bederní opěrka nebo boční vedení sedadla přece není ŽÁDNÝ SMĚR...to je prostě nadstandardní možnost nastavení, nic víc. Jinak auto vypadá dobře už v sérii a tenhle paketík ho určitě škaredým neudělá. Otázka je, co by za stejný paket vzala některá z tuning firem v oblasti čalounění...