Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vylepšená Škoda Superb: Nově s masážními sedačkami a větším displejem

David Bureš
Diskuze (55)
V rámci příchodu nového modelového roku se Škoda Superb dočkala širší výbavy a vylepšené bezpečnosti.

Příchod nového modelového roku je u automobilů Škoda vždy ve znamení nejrůznějších úprav, ať už v oblasti nabídky motorů nebo výbavy. Superb se nyní v rámci příchodu modelového roku 2018 dočkal multimediálních systémů z Octavie, sedadel s masážní funkcí nebo vylepšeného Manoeuvre Assistu, který vůz při parkování v případě hrozící srážky automaticky zabrzdí.

Příchod větších obrazovek multimediálních systémů byl v případě Superbu očekáván už několik měsíců. Po vzoru letos modernizované Octavie se i větší model dočkal v případě vrcholného systému Columbus 9,2palcové obrazovky se skleněným designem, která nahradila dosavadní osmipalcové řešení. Zvětšil se též displej systému Swing, a to z pěti na 6,5 palce.

Komfortu zase napomůže za 3.700 korun dodávané sedadlo řidiče s masážní funkcí, které je dostupné výhradně v kombinaci s ventilováním a koženým čalouněním. Novinkou jsou též dvojitá akustická skla s vloženou fólií v předních dveřích, která za 3.000 Kč vylepší odhlučnění interiéru.

Pro lepší komunikaci s pasažéry tu je pak nová funkce Digital Voice Enhancement, neboli elektronické zesílení hlasu, které známe hlavně z velkých MPV nebo osobních dodávek. Systém pomocí mikrofonu přenese hlasy řidiče a spolujezdce k cestujícím na zadních sedadlech.

V rámci modelového roku 2018 se Superb také více zaměřil na bezpečnost. V souvislosti s blížící se povinností mít automatické nouzové tísňové volání v případě (od jara 2018) se i Superb dočkal systému eCall. Podobně jako u Kodiaqu a faceliftované Octavie má systém více funkcí. Jednak zavolá bezpečnostní složky, a to buď manuálně, nebo automaticky v případě nehody (což je jeho hlavní funkce), jednak je díky němu možné se spojit i se servisem.

Úpravou prošel také systém Manoeuvre Assist, který zabraňuje drobným kolizím při parkování. Jestliže systém rozšiřující funkce parkovacích senzorů dosud samočinně zastavil auto jen v případě, že viděl překážku za sebou, dnes zareaguje i na překážku před vozidlem.

Aplikace Škoda Connect App zase umožní vzdáleně se spojit s autem prostřednictvím chytrého telefonu. Řidič díky tomu zjistí, zda jsou všechna okna zavřena nebo zda jsou zhasnutá světla. Na dálku lze i aktivovat výstražná světla nebo houkačku, což usnadní hledání auta na parkovišti. A to se českých parkovištích plných škodovek bude určitě hodit.

A aby toho nebylo málo, jsou také ty stylistické změny. Novinkou jsou 19palcová kola Acamar zvýrazňující elegantní vzhled auta nebo červená metalíza Velvet. Pro výbavovou verzi Laurin & Klement je pak v nabídce i Chrom paket sestávající z chromových lišt na obou náraznících a dveřích.

Novinky do výroby vstoupí již na konci tohoto května.

David Bureš
Diskuze (55)
Avatar - white label
18. 12. 2018 18:01
Re: material
To tahání kostlivců ze skříně mě občas zmátne. A pak si člověk všimne, že tohle je rok a půl starý/á článek/diskuse... ;-)
18. 12. 2018 13:55
material
Jediny co u sedacek uprednostnuji je z jakeho jsou materialu, davam prednost kozenym. :-)
Avatar - Barrichello
28. 5. 2017 16:18
Re: Můžou....
300C má interiér v pohodě, je tam několik verzí, rozhodně není jen jedna varianta jako dřív, každej si může vybrat.

A Taurus SHO sem doproučoval zejména kvůli motoru, je to sice 3,5 Ecoboost turbo ale furt lepší jak R4. To auto na svojí kategorii umí být velmi zábavné.
28. 5. 2017 14:52
Re: Můžou....
A co prosím ty šedesát let staré auta vypovídají o autech, které jsou vyrobeny v roce 2017? ... To je jako kdybych hodnotil ekonomiku ČR v roce 2017 statistikami z roku 1940...

Jinak je vtipný, jak tu ukazuješ, že je lepší si koupit nějaký ty tvoje "ameriky", přitom se tu ani oficiálně neprodávají a pokud se tu už nějaká objeví, například ta tvá CTS, tak stojí mega a půl a to s jak jsi říkal "oturbeným vysavačem."

Dál je taky super jak opovrhuješ interiérem Superbu a místo něho doporučuješ Ford Taurus, nebo Chrysler 300, tam je ten interiér totiž přímo chuťovka...
Avatar - Barrichello
28. 5. 2017 13:40
Re: Můžou....
Jenže já nefandím jenom Cadillacu narozdíl od některých co mají jen tu Škodu.

Jinak byl sem včera na srazu veteránů a cca 30% aut ameriky a dalších 20% britské vozy. 10% ruské a 30% domácí produkce.

Je zajímavé že ty slavné vozy západu tvořily s bídou 10% a to krom pár mercedesů byly ještě všechno italské káry Ferrari, Fiat a Lancia