Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroba aut v Německu bude v roce 2011 rekordní

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Problémy s dodávkami součástek z Japonska budou podle jeho názoru pouze dočasné.

Německý automobilový sektor v letošním roce zaznamená rekordní výrobu i vývoz díky silné zahraniční poptávce. Předpověděl to podle agentury DPA prezident německého svazu automobilového průmyslu (VDA) Matthias Wissmann. Dodal, že problémy s dodávkami součástek z Japonska budou podle jeho názoru pouze dočasné.

V letošním prvním čtvrtletí se produkce osobních automobilů v Německu meziročně zvýšila o osm procent na 1,49 milionu vozů. V celém letošním roce by podle Wissmanna měla překročit 5,8 milionu vozů. Export ve čtvrtletí stoupl o 11 procent na 1,16 milionu vozů a v celém roce by měl dosáhnout 4,45 milionu vozů.

"Momentálně vidím řadu známek toho, že příznivý vývoj bude pokračovat také ve druhém čtvrtletí," řekl Wissmann. Upozornil, že hlavním motorem růstu celosvětové poptávky po automobilech zůstane čínský trh. Wissmann již dříve předpověděl, že světový trh s osobními automobily v letošním roce stoupne o sedm procent na zhruba 66 milionů vozů.

Výzkumná společnost J.D. Power and Associates nedávno odhadla, že celosvětový prodej nových osobních a lehkých nákladních automobilů v letošním roce stoupne o šest procent na rekordních 76,5 milionu vozů z loňských 72 milionů vozů.

V Evropě však J.D. Power očekává mírný pokles prodeje na 18,1 milionu vozů. V západní Evropě by měl prodej klesnout o dvě procenta na 14,2 milionu vozů, zatímco ve východní Evropě by se měl zvýšit o čtyři procenta na 3,9 milionu vozů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
8. 4. 2011 21:04
Re: muzou zacit vracet
Pokud tedy nechceš, abych na tvé příspěvky reagoval, tak je sem nedávej. Prokážeš tím celému auto.cz velkou službu :-)
P.S Vím, že posílání příspěvků do diskuze je velice složitá věc pro člověka jako jsi ty, takže ten druhý prázdný beru s rezervou. Ovšem prázdný post je v tvém případě ten nejlepší ;-)
Avatar - Parda71 (BMWfans)
8. 4. 2011 17:59
Re: muzou zacit vracet
Co to zase meleš? Co by měli vracet? Možná tak na DPH se jim část peněz vrátí. Šrotovné byla dobrovolná pobídka státu na nákup nového vozu moulo, s automobilkami a nějakým vracením peněz to nemá co dělat.
Avatar - CHerokee
8. 4. 2011 12:54
Jen tak dál
Německu se daří ekonomicky, automobilový průmysl to jen potvrzuje. A nám to pomůže...svezeme se s nimi.