Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroba motorů Aston Martin přesunuta do Německa!

Ondřej Láník
Diskuze (27)
Ručně vyráběné motory Aston Martin V8 a V12 již nebudou vznikat na britské půdě. Mateřský koncern Ford vzal produkci pod svá křídla, když vyhradil prestižní motorárně jednu z budov v motorárně Fordu v německém Kölnu.

Nejluxusnější značka skupiny Premier Automotive Group chce konečně růst. Tři modelové řady vybavené vidlicovými osmiválci a dvanáctiválci jsou připraveny stát se v příštích letech mnohem populárnějšími vozy, než je tomu dnes. I to je jeden z důvodů, které vedly Aston k přesunu výroby do Německa. Je možné, že neoficiálním důvodem mohla být i skutečnost, že firma Cosworth Technology, která dosud motory vyráběla, patří automobilce Audi resp. VW Group, které má zase v portfoliu značku Bentley, přímého konkurenta Astonů.

Šéf Astonu, Ulrich Bez, slibuje výrazné navýšení produkce, které je možné díky větší a flexibilnější kapacitě kolínské motorárny. Ta, ačkoli je v areálu Fordum, je přísně oddělena od ostatních produkčních hal. Na druhou stranu stovka vyškolených pracovníků, kteří se od konce října podílí na výrobě motorů V8 a V12, se rekrutuje převážně ze zaměstnanců Fordu. Ve třísměnném provozu bude ročně možno vyrobit až 5000 motorů pro britské ušlechtilé vozy, přičemž letošní produkce se odhaduje na 2000 kusů.

Agenturní zprávy bohužel neuvádějí, zda bude zachován tradiční zvyk, opatřovat motory autogramem konkrétního pracovníka, který daný agregát sestavoval. Německé jméno by se na další vůz Jamese Bonda příliš nehodilo...





komerční sdělení:

Zimní pneumatiky – LEVNĚ a na splátky BEZ navýšení

Pokud chcete ušetřit své peníze a čas, využijte nákupu zimního obutí v některém z internetových obchodů. Ceny zde dosahují velkých rozdílů oproti cenám v kamenných pneuservisech a nyní lze on-line nakoupit i na splátky bez navýšení na Pneuexpert.cz!

Ondřej Láník
Diskuze (27)