Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výrobci motocyklů Harley-Davidson ve čtvrtletí výrazně klesl zisk

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Americkému výrobci motocyklů Harley-Davidson klesl ve čtvrtém čtvrtletí čistý zisk o 43,3 procenta na 42,2 milionu USD (1,05 miliardy Kč). Důvodem byl slabý prodej ve Spojených státech, které jsou pro firmu největším trhem.

Výsledky však překonaly očekávání a firma uvedla, že podíl na americkém trhu se jí během roku stabilizoval.

Zisk na akcii činil 22 centů. Analytici dotazovaní agenturou Thomson Reuters čekali v průměru zisk jen 19 centů na akcii. Příjmy klesly o 2,3 procenta na 1,01 miliardy USD (24,8 miliardy Kč).

Harley-Davidson býval lídrem amerického motocyklového průmyslu, v posledních letech však jeho podíl na americkém trhu klesl. Zahraniční konkurenti totiž snížili ceny, aby přilákali nové zájemce. Navíc poptávka po motocyklech byla celkově slabší.

Firma dodala, že celosvětový maloobchodní prodej motocyklů se snížil o téměř procento na 46.857 kusů. Ve Spojených státech klesl o 3,4 procenta na 26.044 kusů.

V letošním roce chce Harley-Davidson prodat 269.000 až 274.000 motocyklů. Proti loňskému roku to představuje nárůst o jedno až tři procenta.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
29. 1. 2016 23:04
Re: Ked Harleya, tak jedine...
Nesmysl, Harley inovuje poměrně rychle, dokonce uvedl novou řadu s vodou chlazenými motory podobající se spíš japonské produkci. Harley ničí akorát emisní limity - jeho nové motory se vstřikováním už prostě němají ten známý pomalý chod starých karburátorových typů, kdy motor točil na volnoběh neskutečně pomalu - nebo se tak dal aspoň nastavit. Taky vibrace už jsou dnes docela slabé. A to vše je chyba - na Harleyi hodně dělaly i jeho nedokonalosti.
29. 1. 2016 20:24
Deja vu nebo to tu bylo uz vloni
Nebyla tu podobna zpravu uz vloni? To se take MKG oddeleni H-D divilo, ze jim nevychazeji grafy. Acho jo tohle podivovani se nad +/- 1% mi prijde uplne postaveny na hlavu. Mozna to zpusobilo oziveni Indiana...