Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vyroben stotisící Superb

Ladislav Čermák
Diskuze (37)
Vrcholný model boleslavské automobilky slaví kulatiny

Z montážní linky závodu Škoda Auto v Kvasinách sjel dnes již 100 000. Superb, v současnosti největší model automobilky Škoda. Jubilejní černou limuzínu Škoda Superb, vybavenou benzínovým motorem 1.8 Turbo/110 kW objednala firma Golden Telecom, jeden z významných fleetových zákazníků značky na Ukrajině.

Horst Mühl, člen představenstva a.s. Škoda Auto odpovědný za oblast výroby a logistiky během slavnostního aktu prohlásil: „Rozhodnutí vyrábět vůz vyšší střední třídy přineslo značce Škoda upevnění pozice i na náročných trzích a výraznou měrou přispělo k růstu její hodnoty a prestiže. Fakt, že model Superb se úspěšně etabloval i v konkurenci luxusních značek nás utvrzuje v tom, že návrat značky Škoda do vyšší třídy byl logický a správný.“

Škoda Superb prošla po svém uvedení na trh koncem roku 2001 řadou srovnávacích testů v domácích a zahraničních motoristických médiích, kde porazila mnoho konkurenčních vozů tradičních značek. Model Superb získal také několik významných mezinárodních ocenění. Ve Velké Británií je držitelem titulu „The Caravan Club Towcar of the Year“, Asociací skotských automobilových novinářů byl vyhlášen „Luxusním vozem roku“, stal se „Autem roku“ v Jugoslávii a na Ukrajině, „Manažerským vozem roku“ v Litvě a „Nejoblíbenějším autem roku“ v České republice. Škoda Superb získala s těsným bodovým rozdílem druhé místo v kategorii „automobily střední a vyšší střední třídy“ v rámci prestižní ankety „Zlatý volant“ nebo celkově čtvrté místo v celoevropské automobilové anketě „Auto 1“. Vůz Škoda Superb používá také prezident České republiky, Václav Klaus. Reprezentativní vůz se stejným názvem – Škoda Superb vyráběla automobilka Škoda v několika generacích i v letech 1934 až 1949.

Čtyřdveřová limuzína Škoda Superb, disponující mimořádným vnitřním prostorem a bohatou výbavou se od začátku srpna 2006 nabízí v modernizovaném provedení nového modelového roku 2007 s řadou designových novinek a technických změn. Cena základního modelu Superb se přitom nezměnila a činí 619 900 Kč (model Classic 2.0/85 kW), přičemž již standardní výbava obsahuje mimo jiné 16´´ kola z lehkých slitin, automatickou klimatizaci Climatronic, čtyři airbagy, systémy ABS+EDS s brzdovým asistentem, elektrické ovládání předních a zadních oken, tónovaná skla nebo sklopné a dělené zadní sedadlo.

Ladislav Čermák
Diskuze (37)
17. 8. 2006 21:35
ŽÁDNÉ BÉČKO
Superb byl ještě před zahájením prodeje vystaven na molu v Praze v pasáži Broadway... stříbrnej boleslavskej šíp... kdo ho viděl... viděl "dotaženou Octavii"... Za ty roky, co se vyrábí... takřka nezestárnul... je to stále nadprůměrně prostorný, reprezentativní vůz za vynikající cenu. A ta současná reklama v televizi... vždycky, jak ji shlédnu, jdu se podívat do peněženky, jestli na Superba budu ráno mít... BRAVO ŠKODA... velké a upřímné gratulace :yes: :yes: