Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výstava Auta na náplavce je za námi. Připomeňte si, jaká byla

David Bureš
Diskuze (16)
V netradičním prostředí na obou březích Vltavy v Praze prezentovalo svoje modely hned 20 značek. Hned deset aut přitom bylo v Česku k vidění vůbec poprvé!

První ročník jedinečné automobilové výstavy Auta na náplavce je za námi. Navzdory nešvarům počasí se na obě pražské náplavky mezi Železničním a Palackého mostem během čtyřdenní akce přišlo odhadem 150.000 lidí, kteří si mohli v netradičním prostředí prohlédnout vozy hned 20 automobilových značek. Pozitivní reakce návštěvníků i vystavovatelů dokazují, že se akce náramně povedla!

Auta na náplavce byla opravdu netradiční výstavou. A to nejen výstavními prostory přímo v centru Prahy na břehu Vltavy, ale také organizátorem, kterým byl motoristický časopis Svět motorů. Nejen u nás, ale ani jinde v Evropě není zvykem, aby magazín pořádal tak velkou výstavní akci. Akce byla unikátní i v tom, že návštěvníci nemuseli vyrazit za auty, ale že auta vyrazila za nimi, do míst, které jsou hojně navštěvované.

Přestože se nejednalo o tradiční autosalon, jiným automobilovým výstavám se akce vyrovnala počtem premiér. Hned deset aut bylo na pražských náplavkách v Česku k vidění vůbec poprvé, přičemž třeba nová generace Audi A8 se na výstavě ukázala ještě před celosvětovou výstavní premiérou, která se odehraje až příští týden na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Další automobily se na náplavkách prezentovaly s dlouhým předstihem před zahájením jejich prodeje na českém trhu. Malá SUV Kia Stonic a Seat Arona se začnou prodávat na podzim, Mitsubishi Eclipse Cross dokonce vstoupí na trh až na začátku roku 2018.

Vedle prezentace aut byl na náplavkách k vidění i bohatý doprovodný program. Ve čtvrtek, v den zahájení výstavy, zahrály kapely Jelen a Monkey Business, které navzdory dešti přilákaly množství posluchačů. Davy se před pódiem tísnily také při pátečním koncertu Tomáše Kluse, zaujal i koncert rappera Vladimíra 518.

Bonbonkem byla i světelná trojrozměrná show promítaná od čtvrtka do soboty vždy dvakrát po deváté večer, která připomněla historii automobilismu i letošní sedmdesátileté výročí od založení Světa motorů.

Na programu byly i tematické besedy (o bezpečnosti v dopravě, o chytrém městě) nebo vystoupení technického poradce a zástupce šéfredaktora Světa motorů Martina Vaculíka, který odpovídal na vybrané technické dotazy. A na náplavku dorazili i fotbalisté pražských „S,“ kteří se podepisovali svým fanouškům. Jedinečným zážitkem byla i biketrialová show, která byla k vidění na stánku Nissanu. A kdyby vám ani to nestačilo, na výstavě samozřejmě nechyběly sličné hostesky, které k automobilovým výstavám zkrátka patří.

Video se připravuje ...

Rozhodně tak bylo na co se dívat a my bychom touto cestou chtěli poděkovat všem návštěvníkům, kteří se na výstavu Auta na náplavce vydali. Děkujeme!

David Bureš
Diskuze (16)
Avatar - removed
5. 9. 2017 08:24
Re: Jeep Compass
nevím o čem hlásal... a to je ten problém.
Avatar - Hotwire
5. 9. 2017 00:30
Re: Zkouska..
Holden je podla mna bud priamo niekto z redakcie, alebo sa s nimi pozna. >:D
Avatar - Floyd
4. 9. 2017 23:37
Re: Zkouska..
Karle, připojuji se k tvému názoru. :yes:

Avatar - Floyd
4. 9. 2017 23:36
Re: Zkouska..
Joab se rozhodl vyzkoušet, jestli redakce čte příspěvky, když se neráčí na ně reagovat. Čte. Nenapsal ale nic, co by nebyla pravda. Teda až na to poslední slůvko, kterým se ve čtvrté cenové označuje ženské přirození. Jenže Machala je muž, nikoli žena >:D >:D >:D
Avatar - Vij67
4. 9. 2017 21:50
Vystava o nicem
Tak to je velke zklamani, trapna akce pro akci a zoufalstvi automobilek, ktere vystavovaly. Byl jsem tam asi 10 minut a jiz nikdy vice! Nechapu proc bych se mel divat na rok stareho megana ?!?! Automobilky, ktere vystavovaly automaticky vypadly z meho vyberu. Vyhazuji penize za zbytecne akce, to dam prednost znackam, ktere dokazi lepe investovat penize primo do zakaznicke spokojenosti.