Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vzácný dokument odhaluje natáčení prvního dílu Rychle a zběsile

Ondřej Lilling
Diskuze (0)
Při sledování prvního dílu Rychle a zběsile vás možná napadlo, jak to celé vznikalo. A tady máte odpověď minimálně na některé vaše otázky.

Video se připravuje ...

Asi málokdo z tvůrců dnes již legendární automobilové série tehdy tušil, jak populární se nakonec stane. Poměrně jednoduchou zápletku o infiltraci agenta FBI mezi pouliční závodníky vám asi připomínat nemusíme. Díky vzácnému dokumentu, který mapuje vznik vůbec prvního dílu, teď můžete nahlédnout filmařům pod ruce.

Z dokumentu je hlavně patrné, že film vznikal (na rozdíl od současných dílů) bez hromady digitálních triků. Většinu kousků mají na svědomí kaskadéři ve speciálně upravených autech, na klíčovací pozadí sice stejně došlo, ale jen v omezené míře.

Zajímavostí je, že snímek Rychle a zběsile původně vznikal s pracovním názvem Redline, který nakonec o několik let později použil akční film Maximální rychlost s nevalným hodnocením. Série Rychle a zběsile dnes pokračuje dál navzdory tragické nehodě Paula Walkera. V současnosti si navíc fandové ságy mohou připomenout legendární scény na unikátní akci Fast and Furious Live, která v září nemine ani Českou republiku.

Ondřej Lilling
Diskuze (0)