Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Workhorse N-Gen je elektrická dodávka s vlastním dronem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Workhorse Group v předpremiéře představuje svůj vlastní lehký užitkový automobil s elektrickým pohonem. Ten může být vybaven dron pro doručování zásilek zákazníkům.

Kořeny Workhorse Group sahají do roku 2007, kdy byla založena firma AMP Electric Vehicles, která se v současnou společnost proměnila v roce 2015.

Od svého počátku se tato firma věnuje vývoji elektromobilů i hybridů a má na své kontě elektrický roadster GM Sky či elektrifikaci pohonných systému SUV Chevrolet Equinox, Jeep Grand Cherokee a Mercedes-Benz ML.

V současnosti se tato společnost se sídlem v Lovelandu v Ohiu zaměřuje na lehká rozvážková vozidla s hybridním provozem, která mimo jiné dodává společnostem jako je FedEx, UPS či DHL.

Novinkou v nabídce Workhorsce Group se má stát lehký dodávkový automobil N-Gen, který se nyní představuje v předpremiéře a byl vyvinut přímo s ohledem na potřeby společností se specializací na rozvoz zásilek.

Workhorse N-Gen se díky tomu má pyšnit specifickou konstrukcí s extrémně nízko uloženou podlahou, pohonem všech čtyř kol a poloměrem zatáčení 7,9 m. K dispozici mají být dvě provedení, která se budou lišit objemem nákladového prostoru.

V případě pohonného systému prozatím Workhorse Group neuvádí výkon použitých elektromotorů, ale zmiňuje, že dojezd na jedno nabití baterií se má pohybovat okolo 160 km a k dispozici má být i spalovací motor, který prodlouží dojezd o 120 km.

Zajímavým prvkem výbavy dodávky N-Gen se může stát dron HorseFly, který unese náklad do hmotnosti 4,5 kg a je výsledkem vlastního vývoje Workhorse Group. Ta vedle něj pracuje mimo jiné i na vývoji dvoumístného osobního dronu SureFly s osmi elektromotory, jimž potřebnou energii poskytují lithium-iontové baterie a spalovací motor.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)