Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

WRC 3 – třetí díl jediné oficiální hry WRC je na světě

Tomáš Zajíček
Diskuze (20)
Podívejte se, jak může vypadat a jaké zážitky může přinést, projížďka šampionátem WRC ve vašem oblíbeném "véercéčku" od Monte Carla až po Rally Velké Británie.

Představení třetího pokračování hry a současně finále hráčské soutěže WRC 2 Challenge se konalo minulý týden v prostředí Rally de France.

Sportovní počítačové hry a především ty s oficiální licencí jsou lákadlem pro řadu fanoušků. Nemusíte být zrovna skalní příznivec počítačových her, aby Vás hra dostala, díky své autentičnosti, snaze o realistické chování prostředí, automobilů i jezdců.

Pro ty, které svět WRC na PlayStation 2 ještě nezasáhl, je třeba říci, že se jedná o virtuální kolotoč automobilových soutěží, který těží z exkluzivního partnerství se společností ISC (držiteli televizních práv WRC) a z oficiální licence FIA World Rally Championship až do roku 2005. V praxi to znamená, že hra nabízí vše jako ve skutečné sezoně 2003 - oficiální vozy, jezdce, tratě, sponzory apod. Ve verzi WRC III tím pádem nechybí Fabia WRC ani nová turecká rally. Tratě jsou konstruovány podle předloh ze skutečných satelitních snímků.

Martin Kenwright, C.E.O. vývojářské firmy Evolution Studios slibuje v nové verzi pochopitelně řadu vylepšení. Hra působí ještě více realisticky díky propracovanějšímu prostředí rychlostních zkoušek - budovy, značky, mosty a tunely charakteristické pro jednotlivé rally. Fanoušci už nejsou nenápadnou kulisou, ale reagují na situaci na trati.

Při jízdě nyní také musíte pečlivěji poslouchat pokyny spolujezdce, aby jste v rychlosti zvolili správný směr na křižovatkách například v uličkách v okolí San Rema. Zážitek z jízdy umocňují přesvědčivá poškození vozu a dokonalá zvuková kulisa.

Samotné ovládání a chování vozu na různých typech vozovky se ve třetí verzi hry více blíží skutečnosti. Sami jsme si vyzkoušeli, že k ovládání vozu není potřeba zdlouhavý trénink (stačí předchozí sezóna 2002 :-)

Hra WRC 3, stejně jako GranTurismo 3 nebo řada FormulaOne, je podle našeho názoru, jedním z důvodů, proč si nadšenci závodních her pořizují PlayStation 2, pro které jsou tyto hry exkluzivně vyvíjeny.

Na Korsice jsme si vyzkoušeli téměř finální verzi hry. Doufejme, že ostrá hra bude v distribuci v plánovaném termínu, kterým je polovina listopadu.

Předchozí verze WRC II Extreme se prodalo přes 1 milion kopií. Přes 50.000 hráčů se soutěživým duchem se zapojilo do turnaje WRC II Challenge. Stačilo přes internet zaregistrovat kód se svým nejlepším časem a čekat, zda se objeví mezi nejlepšími. Vítězové národních kol si to rozdali tváří v tvář přímo v servisní zóně francouzské rally, mezi stany jednotlivých týmů - soutěžní atmosféra byla tak zaručena.

Mezi 19 nejlepších postoupil i Daniel Rath z České republiky (všechno je možné :-), který se sice nedostal do velkého finálového duelu o oficiální předváděcí Ford Focus WRC s podpisem Carlose Sainze, ale byl spokojen i s Mitsubishi EVO VII na dálkové ovládání, což byla automaticky cena pro všechny účastníky finále. Absolutním vítězem se stal Kristian Bridges z Velké Británie.

Pokud tedy chcete nasednout například do Fabie WRC a projet si kluzké "Monte" nebo prašnou řeckou rally a nejmenujete se zrovna Toni nebo Didier, máte přesto šanci!

Tomáš Zajíček
Diskuze (20)