Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

WSM SBK: I takto může vypadat moderní superbike s technikou Ducati

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Pro zájemce o špičkový a náležitě exkluzivní supersportovní motocykl rozhodně není velký problém si vybrat z aktuální nabídky Ducati, ale WSM dokazuje, že lze s technikou italské značky stvořit ještě exkluzivnější stroj.

WSM je zkratkou pro Walt Siegel Motorcycles se sídlem v Harrisville v severoamerickém New Hampshire, z jejíchž bran již vyjela řada výjimečných motocyklů s technikou italských značek Ducati a MV Agusta.

Mezi nejnovější kreace se značkou WSM patří model s prostým označením SBK, za níž se ukrývá skutečný superbike, který je nabízen ve dvou základních provedeních, lišících se především způsobem chlazení pohonné jednotky.

Srdcem modelu SBK je dvouválec, který vychází z dvouválce modelu Ducati 1098 z let 2007 až 2009 o objemu 1099 cm3. Tato pohonná jednotka při uvedení na trh disponovala výkonem 118 kW (160 k), ale pro WSM SBK je stavěn prakticky nový motor, u nějž lze volit mezi provedením chlazeným kapalinou nebo vzduchem.

Základem SBK v obou provedeních je trubkový rám, který vyniká tuhostí i nízkou hmotností. V kombinaci se špičkovými komponenty podvozku v čele s přední vidlicí Öhlins FGR WSB a zadním tlumičem Öhlins TTX nabízí stejnou geometrii jako u závodních strojů pro šampionát World Superbike.

Zaměření tohoto stroje, jehož hmotnost se má pohybovat kolem 155 kg, pak plně odpovídá brzdový systém značky Brembo s předními kotouči o průměru 330 mm i použitá kola. Ta mohou být karbonová BST se závodními pneumatikami Metzeler nebo O.Z. Racing obutá do pneumatik Dunlop Q4. Samozřejmostí je moderní elektronika i rychlořazení.

Třešničkou na dortu v podobě WSM SBK pak představují jeho karbonové kapoty, které řešením přední části se světlometem připomíná klasické café racery, zatímco boky odkazují na moderní supersportovní modely značky Ducati.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
21. 12. 2018 18:40
motorka
Mě se docela ty retro designy motorek líbí, podobnou jsem si dokonce koupil přes [odkaz] a jsem nad míru spokojen, ten vzhled totiž dokáže lidi dost zaujmout, takže jsem často středem pozornosti, což já mám rád.