Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

WTCC: Už tento víkend v Brně, nejspíš naposled

Diskuze (6)
O víkendu 18. a 19. června budou na Masarykově okruhu závodit speciály WTCC. Na sezónu 2012 se žádný tak významný podnik už neplánuje.

Brněnský Masarykův okruh tento víkend naposledy uvítá mistrovství světa cestovních vozů (WTCC). Prestižní závodní série, která do České republiky každoročně zavítala v letech 2006 až 2011, bude obětí finanční nedpodpory ze strany státu. Přitom nedaleké Maďarsko na Hungaroringu hostí slavní závody i nadále, díky příspěvkům vlády i státních podniků.

Hořký konec velkých závodů na Masarykově okruhu (od příštího roku zůstává v kalendáři jen MS silničních motocyklů, navíc s otazníkem) bude mít ale zvláštní náboj.

Letošní sezóně dominují Chevrolety Cruze s novým motorem 1,6 Turbo. Proti nim SEAT premiérově nasadí Leony také s přeplňovanou šestnáctistovkou, která nahradí vznětové agregáty 2,0 TDI.

V sobotu se jedou tréninky a kvalifikace, v neděli pak závody. Hlavní závod WTCC startuje v 13:05 a v 15:15. Součástí závodního víkendu jsou i série Endurance Cup a formule AutoGP. Kompletní program je ke stažení na stránkách Automotodromu.

Jednodenní vstupenka stojí 150 Kč (sobota), resp. 200 Kč (neděle). Stříbrná karta opravňující ke vstupu po oba dny na všechny tribuny vyjde na 450 Kč, zlatá karta (tribuny i Paddock) na 850 Kč.

Diskuze (6)
18. 6. 2011 17:44
Je to smutné
Jeden naseká dluhy, a celý národ to odnese!! Prostě tradice! 8-s :no: :-(
Avatar - boost.
18. 6. 2011 17:17
.....
já si pamatuju na DTM v Brně. Myslím, že to byl rok 2004. Zážitek super, poprvé jsem si sedl do snového AMG. Pak už to v ČR nebylo, stejně jako nebude WTCC.... :no:
18. 6. 2011 12:47
Re: * off okruh
tyjo me prislo ze AMD Brno ma ve vedoucich funkcich snad jen same arogantni zenske, to ze v tom maj prsty i Abraham jsem tetusil

chtelo by to nekde v CR postavit novej okruh a AMD Brno odstrihnout od zavodu >:D
18. 6. 2011 11:04
* off okruh
Zavřel bych celý Masarykův okruh.Dacani v čele se starým Abrahamem by pořád chtěli od státu peníze,aby byly jestě nechutněji bohatí,než už jsou.Nakopat je do sedinek,darebáky.
18. 6. 2011 09:07
to nebude statem
ale aroganci vedeni AMD Brno, ostatne staci se podivat kam lejou prachy :-! jedinej okruh kde pome chteli zaplatit za akreditaci jen proto ze nemam domovskou redakci a jsem jen nezavislej fotograf s novinarskym prukazem, celkem jsem se divil ze pome nechteli zaplatit i na LeBrnu, nastesti tam zrejme nebyl nikdo z vedeni a tak jsme se na vedeni zavodu uspeli a po zapujceni vest nas pustili na obsluzky i s autem