Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

YUKI Silk Way Adventure 2006

Roman Daněk
Diskuze (5)
Motorkář, dobrodruh a cestovatel Petr Hošťálek během letošního léta podnikl expedici z Číny do Rotterdamu a zpět do Prahy na motocyklu YUKI Cross 200. Přečtěte si reportáž z trasy, která měřila více než 16 tis. kilometrů.

Čech Petr Hošťálek v roce 2005 s motocyklem Kawasaki W650 absolvoval tříměsíční putování po trase legendárního závodu Peking-Paříž. Letos se stal lídrem nové expedice: YUKI Silk Way Adventure 2006.

Letošní akce se jela pod záštitou čínského výrobce motocyklů, společnosti QINGQI, kterou v České republice známe jako YUKI. Pan Hošťálek se v podstatě za pochodu dozvídal řadu změn, že během celé akce nepojede sám, jak tomu bylo rok předtím, ale že s ním pojede 10 vybraných čínských jezdců a tři doprovodná vozidla. Trasa byla naplánovaná z města Lianyungang u Tichého oceánu přes celou Čínu, Kazachstán, Rusko, východní a střední Evropu až do holandského Rotterdamu.

Číňané nakonec pana Hošťálka doprovodili na západní hranice svého státu a po velkých administračních problémech musel český cestovatel zbytek cesty absolvovat opět sám. V Rotterdamu u Atlantického oceánu následovala otočka a cíl trasy byl nakonec v Praze Průhonicích, kde je sídlo českého zastoupení YUKI. Velmi poutavou reportáž o devatenácti kapitolách a řadou komentovaných fotografií si můžete přečíst na stránkách Yuki.cz.

Na závěr přidám pár technických informací o motocyklu, který ujel během tří měsíců více než 16 tis. kilometrů: YUKI Cross 200 má celkové rozměry 2 120 x 800 x 1 180 mm a je poháněn čtyřdobým, vzduchem chlazeným jednoválcem o objemu 199 cm3. Výkon agregátu je 8,3 kW (11 k) v 9 000 ot/min. Malá kroska má ve výbavě přední kotoučovou brzdu, vzadu je brzda bubnová. Cena motocykku je 59 990 Kč.

Roman Daněk
Diskuze (5)
23. 10. 2006 20:11
Re: je dobrej
kdybych to je já tak to pochopím , moje schopnosti stačí tak zhruba na motorku o takovémhle výkonu ... :*)