Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z prcka raketou: Mini Cooper od MHV

Libor Zezulka
Diskuze (1)
Tuningovým firmám nedává Mini Cooper spát. Důkazem budiž výtvor německé společnosti MHV. Z malého mini vyrostla velká raketa.

Německý tuner MHW se s Mini Cooperem S vůbec nemazlil. Narozdíl od některých konkurentů nezůstal u mírného přestylizovaní vnějšího vzhledu a přibarvení interiéru, případně lehké úpravy motoru, ale bez rozpaků přepracoval nejen design, ale také koncepci otevírání dveří, rozšířil výbavu o některé netradiční prvky a nakonec si pohrál s motorem. Sportovní převlek obsahuje přepracované nárazníky, rozšířené prahy a lemy blatníků, upravenou mřížku chladiče, spoiler nad zadním sklem, dvojici sportovních koncovek výfuku a další.

To ale není všechno. Otevírat dveře tradičním způsobem přišlo pánům z MHW nesmírně nudné, proto se chopili nástrojů a systém otevírání změnili. Dveře se už neotevírají k sobě, ale směrem vzhůru. Vzhůru zamířil i výkon přeplňovaného motoru s objemem 1.6 litru. Místo původních "nudných" 120 kW/163 koní se může upravené mini pochlubit výkonem 161 kW/220 koní. Potenciáll motoru pomáhá vozu dokonale využít snížený podvozek, v kritických situacích ambice jednotky naopak utlumí účinné brzdy s velikými kotouči a třmeny s šesti pístky.

Z netradičních prvků výbavy stojí za zmínku parkovací systém využívající kameru, která posílá obraz na monitor umístěný v zpětném zrcátku a Head up display, který známe z některých modelů BMW.

Libor Zezulka
Diskuze (1)