Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Za nehodu s následkem smrti vyfasovali mladíci doživotí. Co vy na to?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (87)
Nevídaný rozsudek s trestem doživotního vězení za spáchání vraždy vynesl dnes zemský soud v Berlíně nad dvěma šílenými řidiči, kteří loni v centru německé metropole závodili a způsobili havárii, při níž zemřel řidič jiného auta.

Verdikt padl v prvoinstančním řízení a není zatím pravomocný, informovala agentura DPA.

Soud svým rozhodnutím vyhověl návrhu rozsudku, který předneslo státní zastupitelství. Oba mladé provinilce ve věku 28 a 25 let rovněž potrestal doživotním zákazem řízení motorových vozidel.

Rozsudek nad řidiči obou aut soud zdůvodnil tím, že "jednali ve spoluúčasti s vědomím toho, že mohou zavinit smrt". Jako právně relevantní skutečnost spáchání vraždy přitom v této kauze uznal, že obě auta byla vražednou zbraní.

Odsouzení loni v noci na 1. února zavinili vážnou dopravní nehodu. Jeden z nich narazil do vozu Jeep, jehož 69letý řidič zemřel. Během šílené jízdy projeli mladíci několik křižovatek na červenou a v okamžiku srážky jeli rychlostí 160 kilometrů za hodinu.

Obhájci žádali pro jednoho obžalovaného uznání viny z neúmyslného zabití a pro druhého vinu z jízdy ohrožující bezpečnost dopravy. Poukazovali na to, že záměr zúčastnit se závodu nelze zaměňovat s úmyslem zabít a že jejich mandanti byli přesvědčeni, že vše budou mít pod kontrolou.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (87)
Avatar - Emel
2. 3. 2017 09:56
Re: Drsné, ale správne
Schválně si zkus najít nějakou právní interpretaci... nakonec jsem to tu už v nějakém příspěvku psal. Vražda nemusí být úmyslná v tom smyslu, že jsi chtěl někoho konkrétního záměrně zabít.
Re: jsem pro přísnost, ale ten rozsudek je úplně mimo
Ty asi budeš nejaký trestanec. Naparili ti príliš veľa, že toľko papuľuješ? Chudák, ešte ťa nakoniec poľutujem.
Re: Drsné, ale správne
Raz doplatí na nedostatok dôkazov niekto tvoj blízky a budeš inak pískať. A tie nadávky si nechaj pre seba, taký duševný chromajzel jak si ty nemá nárok. Odo mňa to nie je nadávka, len konštatovanie smutnej reality.
Re: Zvláštní
Na somára sa pozri do zrkadla. Takého duševného mrzáka nevidno často ani tu, a to je už čo povedať...
1. 3. 2017 10:59
Re: Zvláštní
Zase další připosr***j levičáckej zaprodanec vlasti... (kde je blijící smajlík) :-!