Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Za vybržďování osmiletý trest? Je to prý vydírání se zbraní!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)
Vězení až na osm let hrozí třiapadesátiletému muži za takzvané vybržďování u supermarketu v Liberci. Vyšetřovatel ho obvinil z vydírání se zbraní a pokusu ublížení na zdraví. ČTK to sdělila mluvčí policie Ivana Baláková.

Incident se stal loni 13. října kolem 13:00 v Ruprechticích. Obviněný muž tehdy řídil dodávku Peugeot Partner. Rozčílil ho manévr sedmadvacetileté těhotné řidičky Ford Focus, jež vyjížděla z parkoviště u supermarketu ve Vrchlického ulici. Po této ulici právě jel řidič s dodávkou a najetím fordu z parkoviště se cítil ohrožen. Na řidičku proto zatroubil. "Poněvadž si žena za volantem žádné chyby nebyla vědoma, odpověděla mu na troubení neslušnou gestikulací se zdviženým prstem," uvedla Baláková. Řidič dodávky v reakci na její gesto ford okamžitě předjel a zabrzdil. "Žena naštěstí prudce sešlápla brzdu a tím zabránila nejhoršímu. Vozidla se střetla jen velmi lehce," řekla policistka. Nikomu se díky rychlé reakci řidičky nic nestalo. V autě s ženou cestoval manžel a roční syn, v dodávce byl jeden spolujezdec.

Vybrždění jiného vozu se v poslední době na silnicích v Česku objevuje často. Několik takových případů se už dostalo k soudu. Jeden z nejpřísnějších trestů dostal Christo Dimitrov Klisurov, soud ho potrestal šesti lety vězení za ohrožení posádky osobního auta na dálnici D1. V Libereckém kraji jde podle Balákové o první takto posouzenou nehodu. "Z případu je kromě jiného zřejmé i to, že by se řidiči neměli navzájem provokovat nevhodnou gestikulací, protože nikdy přesně nevědí, s kým se v silničním provozu právě "potkají". Tím samozřejmě nijak neomlouváme chování řidiče peugeotu," dodala mluvčí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (23)
27. 4. 2017 14:29
Re: 8let
To, že mi někdo ukáže fakáče, ať už z jakéhokoliv důvodu, není důvod ho ohrožovat. Můžu si o něm myslet své, ale pokud se snížím k tomu, abych ho začal vybrždovat, tou pumpičkou přes koule si docela jistě zasloužím a vinu za vešekré dění prostě přebírám já. Pokud se nedokážu ovládnout, nemám za volantem co dělat.
Kromě toho, mohli to snadno odskákat spolucestující, kteří s tím nemají docela nic společného. Třeba ten roční kluk.
27. 4. 2017 14:22
Re: 8let
Nevidím důvod ji pokutovat a nemá to ani oporu v legislativě.
Avatar - _Karel_
27. 4. 2017 12:37
Re: Psychika
:yes:
Avatar - Ozzman
27. 4. 2017 11:58
Re: Psychika
To zní, jako kdybys konvertoval k nějaké sektě >:D
Avatar - Missouri
27. 4. 2017 11:18
Re: Psychika
Ano, umět se ovládat patří k základním atributům slušného chování. A bez cukru je to snazší. Moje Ibiza taky není výkladní skříní "úspěchu" a mnozí si na silnici neodpustí jí to připomenout. Budiž jim odpuštěno, neboť i na ně jednou dojde. Naštěstí mám stále na paměti, že to nemusím být já, kdo jim to spočítá. Od toho je tu karma... ;-)