Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zagato Ferrari 575 GTZ: fotografie italské krásky

Ondřej Láník
Diskuze (11)
Po víkendové soutěži automobilové krásy v italském Villa D’Este zveřejnila karosárna Zagato podrobnější fotodokumentaci k upravenému Ferrari 575 GTZ.

Karosárna Zagato zveřejnila podrobnou fotogalerii svého plně funkčního prototypu, vyrobeného na zakázku japonského sběratele.

Yoshiyuki Hayashi je známý sběratel sportovních vozů, do jehož sbírky patří například Ferrari 166MM, 250 Spider California, Daytona kupé i spider a z nedávné doby například Ferrari Enzo, objednal u karosárny Zagato přestavbu standardního Ferrari 575 Maranello na ojedinělý kus, který připomene slavný model Ferrari 250 GTZ z roku 1956.

Když Zagato dostalo objednávku takového vozu informovalo ihned automobilku v Modeně, s tím, že by šlo o výbornou příležitost k oslavě kulatého výročí legendárního modelu 250 GTZ. Upravené Ferrari 575 GTZ z dílen Zagata se tedy nakonec představilo na soutěži automobilové krásy ve Villa D’Este v Itálii o uplynulém víkendu.

Podobně jako jeho předchůdce bude mít i Ferrari 575 GTZ celohliníkovou individuálně upravenou karoserii, pro Zagato typické členité zadní okno a výrazně zaoblené proporce zádi vozu.

Ondřej Láník
Diskuze (11)