Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zagato vyrobí Ferrari 575 GTZ pro japonského sběratele

Ondřej Láník
Diskuze (6)
Yoshiyuki Hayashi, známý sběratel sportovních vozů, objednal u karosárny Zagato přestavbu standardního Ferrari 575 Maranello na ojedinělý kus, který připomene slavný model Ferrari 250 GTZ z roku 1956.

Yoshiyuki Hayashi je známý sběratel sportovních vozů, do jehož sbírky patří například Ferrari 166MM, 250 Spider California, Daytona kupé i spider a z nedávné doby například Ferrari Enzo, objednal u karosárny Zagato přestavbu standardního Ferrari 575 Maranello na ojedinělý kus, který připomene slavný model Ferrari 250 GTZ z roku 1956.

Když Zagato dostalo objednávku takového vozu informovalo ihned automobilku v Modeně, s tím, že by šlo o výbornou příležitost k oslavě kulatého výročí legendárního modelu 250 GTZ. Upravené Ferrari 575 GTZ z dílen Zagata se tedy nakonec představí na soutěži automobilové krásy ve Villa D’Este v Itálii mezi 22.dubnem a 24.dubnem 2006.

Podobně jako jeho předchůdce bude i Ferrari 575 GTZ mít celohliníkovou individuálně upravenou karoserii, pro Zagato typické členité zadní okno a výrazně zaoblené proporce zádi vozu.

V tuto chvíli je k dispozici jen jediná fotografie v malém rozlišení, jakmile budou zveřejněny další snímky, doplníme je.

Ondřej Láník
Diskuze (6)