Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zahájení prodeje vozů Mahindra v USA nejasné

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
Soudní spor komplikuje vstup pick-upu Maxx na trh ve Spojených státech. Distributor viní indickou automobilku z neodůvodněného odkládání zahájení prodeje.

Prezident indické automobilky Mahindra&Mahindra Pawan Goenka pro tisk uvedl, že automobilka pracuje v souladu s aktuálními plány na vstup na trh ve Spojených státech. Zároveň s tím ale přiznal, že skutečný vstup indického výrobce na trh bude záviset na výsledku soudního sporu, který automobilka vede se svým výhradním americkým dealerem Global Vehicles.

Společnost Global Vehicles automobilku Mahindra&Mahindra minulý měsíc zažalovala u okresního soudu v Atlantě kvůli neodůvodněnému prodlení s uvedením svého prvního modelu Maxx na americký trh. Současně s tím vede proti indickému výrobci arbitrážní řízení. Global Vehicles v žalobě uvádí, že příprava uvedení modelu Maxx ji stála již 35 milionů dolarů. Dalších 60 milionů dolarů bylo vynaloženo na uhrazení franchisingových poplatků. Celkem měla společnost Global Vehicles v této souvislosti vynaložit 103,5 milionu dolarů. V žalobě se rovněž domáhá toho, aby soud indické automobilce zakázal prodej v USA přes jiného dealera. Mahindra podala proti této žalobě stížnost.

Mahindra&Mahindra původně předpokládala, že první vozy uvede na americký trh na začátku roku 2009. Datum

však bylo posunuto na konec tohoto roku. Smlouvu o výhradní distribuci vozidel Mahindra ve Spojených státech podepsali oba partneři v září 2006.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)