Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zájem o Cadillacy ATS a CTS klesá, GM omezuje výrobu

Michal Fokt
Diskuze (2)
Jen na jednu směnu pojede teď výroba sedanů Cadillac ATS a CTS v Michiganu. Značka ztrácí svou pozici na trhu, zájem o ní klesá a sklady jsou plné.

Vloni se Cadillacu dařilo, prodeje šly nahoru o 22 %, což představovalo jeden z nejlepších výkonů v americkém autoprůmyslu za rok 2013, letos to však má opačnou tendenci. Pouze v dubnu a květnu rostl v řádech procent, dva měsíce stagnoval a ve zbytku roku zatím klesá a to i v desítkách procent. Celkově tedy bude Cadillac v mínusu, na rozdíl od celého prémiového segmentu, který roste.

V reakci na to Cadillac pojede v továrně Lansing Grand River v Michiganu výrobu sedanů ATS a CTS místo dvou už pouze na jednu směnu, aby došlo k vyprázdnění skladů. To znamená, že v lednu zůstane doma zhruba 350 zaměstnanců z celkových více než 1400, přičemž pro některé z nich se GM pokusí najít uplatnění v jiných výrobních závodech. Povoláni zpět by pak mohli být koncem příštího roku nebo začátkem roku 2016, kdy se očekává v Michiganu zahájení výroby nové generace Camara, které dostane stejnou platformu jako oba sedany.

Pokles zájmu o Cadillacy patrně souvisí se snahou Johanna de Nysschena posílit pozici Cadillacu jakožto prémiové značky. Letos byly ukončeny všemožné slevové akce a větší CTS tak v některých případech reálně podražil i o 10 tisíc dolarů a zákazníci ATS přešli v řadě případů k lacinější, i když o třídu menší konkurenci v podobě Audi A3 a Mercedesu CLA. Podle de Nysschena bude pro Cadillac lepší, když se bude profilovat jako luxusní značka namísto snahy prodat co nejvíce automobilů.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Balkan
25. 11. 2014 15:51
suhlasim s tebou hittman
ale je pravda ze aj naj mega akcie u Audi a BMW skoncili. Aspon na Slovensku urcite, a teda ja po Europe(neviem ako je to v USA), takze na konci dna budu vsetci bojovat viac kvalitou ako cenou. Cadillac ma ale nevýhodu že ma menší rozsah motov(ATS a CTS iba po 1 v EU a po 3 v USA)
Avatar - Hittman
18. 11. 2014 14:11
No
logický ale hodně odvážný krok. Držím palec