Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zaměstnanci Liazu jsou na odpis

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Slavná automobilka bude koncem července vydražena a o práci může přijít i 270 ze zbylých zaměstnanců...

Slavná automobilka bude koncem července vydražena a o práci může přijít i 270 ze zbylých zaměstnanců. Krachující firmu totiž nezachránila ani slovenská firma Sipox, propojená se společností Tatra Bánovce a spjatá se jménem milionáře Josefa Majského.

Odbyt ani prosperita slibované slovenským majitelem nikdy nepřišly, Liaz smontoval za půl roku pouhých 12 vozů - stejné množství přitom v dobách největší slávy vyrobili dělníci Liazu za dvě hodiny... Několik posledních měsíců byla firma živa ze servisních služeb a výrobou některých náhradních dílů.

Nejistota desítek zaměstnanců je oprávněná, protože Liaz jde do dražby bez jakýchkoli pracovně právních vztahů a pohledávek. Podnik navíc kvůli případnému očekávanému propouštění neoslovil Úřad práce, ale naopak úřad oslovil s předstihem krachující firmu.

Podle ředitele Úřadu práce má část postižených zaměstnanců získat práci ve vznikající průmyslové zóně přímo v Mnichově Hradišti a to i přesto, že věkový průměr zaměstnanců Liazu se pohybuje kolem padesáti let.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)