Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Závodní Jaguar po Pink Floyd je na prodej

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Jaguar MK 2 je sám o sobě jedním z nejatraktivnějších zástupců své značky. V případě exempláře nabízeného na britském eBay zvyšují atraktivitu bývalí majitelé.

V souvislosti s klasickými automobily je v rámci slavných Pink Floyd nejčastěji spojován bubeník Nick Mason, který patří mezi uznávané sběratele a závodníky. Ten ale s poněkud neučesaným Jaguarem MK 2 připraveným pro La Carrera Panamericana v roce 1992 nic společného nemá. Původními majiteli notně upraveného sedanu byli zpěvák a kytarista David Gilmour spolu se Stevem O'Rourkem, manažerem Pink Floyd.

Modrý Jaguar MK 2 s rokem výroby 1963 v rámci příprav na náročný závod klasických vozů přišel v rámci zvýšení tuhosti karoserie o druhý pár dveří a zadní sedadla nahradila konstrukce ochranného rámu. Pro zajištění jistého odlehčení byla boční okna nahrazena plexisklem.

Pod kapotu zamířil řadový šestiválec o objemu 3,8 litru se suchou skříní, který doplňuje plně synchronizovaná manuální převodovka. V rámci příprav na závodní nasazení byl upraven i podvozek, který dostal stavitelné tlumiče Koni a výkonnější brzdový systém.

V současnosti je tento zajímavý a unikátní Jaguar MK 2 v nepříliš dobrém stavu nabízen na britském eBay za 4.000 britských liber (zhruba 132.000 Kč) a čeká na zachránce, který mu vrátí jeho původní lesk.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)