Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Závodník WRC vyzkoušel oficiální hru šampionátu. Jak se mu dařilo?

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
Mnoho z nás v životě vyzkoušelo nějakou tu závodní hru, ale jen hrstka vyvolených může virtuální zkušenosti porovnat se skutečným světem. Stéphane Lefebvre je nyní jedním z nich.

Video se připravuje ...

Mezi milovníky rallye je populární zejména titul DiRT od společnosti Codemasters. Avšak pokud si chcete zazávodit pod licencí FIA, musíte sáhnout po hře WRC 7 od BigBen Interactive. Právě ta je od pátku 15. září na pultech evropských obchodů připravena pro počítačové hráče, stejně jako majitele Xboxu One a a PS4.

Herní novinka nabízí sondu do 55 rychlostních zkoušek na třinácti místech po celém světě, přesně jak je tomu v reálu. Na trasách asfaltových, zasněžených či šotolinových se samozřejmě setkáváte se skutečnými hvězdami šampionátu.

Jednou z nich je Stéphane Lefebvre, závodník Citroënu, jenž si hru krátce před oficiálním vydáním vyzkoušel. Podívat se můžete na dvě přiložená videa. To první je ze sněhem pokrytého Švédska, druhé pak z Argentiny, kde můžete závodníka vidět přímo v akci. V obou případech nechal všechny své soupeře daleko za sebou a vedl si opravdu dobře. Důkazem budiž výsledné časy v závěru videa.

Připomeňme, že kromě známých etap přidávají tvůrci oficiální hry WRC také „epické etapy“, které budou svým rozsahem přesahovat i čtvrt hodiny. Zatím není jasné, jestli s novými aktualizacemi přibudou do titulu i zpomalovací retardéry. Slyšíte správně. Novinka se v šampionátu objevila, protože Mezinárodní automobilové federaci se nelíbí, že auta nové generace jsou příliš rychlá.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (4)
19. 9. 2017 14:18
Re: Milá redakce
doporucuju doplnek "disable html5 autoplay". Google chrome uz nejaka takova videa blokuje (ale ne extra uspesne). Tady tenhle "specialni" videoprehravac zastavit dokazou. Bohuzel pak casto nejde spustit samotne video, takze je treba doplnek vypnout (coz jde snadno pres ikonu) a pak spustit znovu. Mimochodem reklama pres celou obrazovku se zvukem je fakt prasarna (to uz jsem pres vsechny adblocky dlouho nezazil). HNUS
Avatar - JDM
19. 9. 2017 12:44
Re: Citroën
>:D bohužel ve hrách serie WRC se auta jako v realu nechovají ...
19. 9. 2017 08:12
Milá redakce
jděte už do P.R.D.E.L.E. s reklamou, která na mě začne řvát jakmile kliknu na nějaký článek!!!!!!!
18. 9. 2017 20:39
Citroën
Zajímalo by mě, jestli se tam C3 WRC chová stejně jako v reálu. Tzn. že ani pilot jako Kris Meeke ji není pro její nepředvídatelné chování schopen ve vysokých rychlostech ukočírovat :-)