Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zdražování pohonných hmot u českých pump po čtyřech týdnech ustalo

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
V uplynulém týdnu klesla cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 o tři haléře na průměrných 36,91 koruny za litr. Nafta zlevnila o šest haléřů na 36,28 koruny za litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny paliv dlouhodobě sleduje.

Přestože ceny pohonných hmot v celorepublikovém průměru klesly, ve všech regionech nezlevnily. Benzin na Vysočině, ve Zlínském, Královéhradeckém, Karlovarském a Olomouckém kraji mírně zdražil, cena nafty mírně vzrostla v Praze a ve Zlínském kraji. Naopak nejvýrazněji zlevnily pohonné hmoty v Libereckém kraji, kde cena Naturalu 95 proti minulému týdnu klesla o 21 haléřů a cena nafty o 25 haléřů.

Nejdražší benzin se dlouhodobě prodává u pražských pump. Řidiči tam za litr Naturalu 95 zaplatí v průměru 37,87 koruny. Přes hranici 37 korun se cena benzinu dostala také v Jihomoravském, Středočeském kraji a na Vysočině. Naopak nejlevněji mohou natankovat majitelé aut s benzinovým motorem v Jihočeském kraji, kde se Natural 95 prodává průměrně za 36,46 koruny.

Také nafta je nejdražší v metropoli. Litr dieselu se tam prodává za 37,17 koruny a Praha je jediným regionem, kde cena nafty přesáhla hranici 37 korun. Nejlevnější naftu pořídí motoristé v Jihočeském kraji, kde stojí průměrně 35,86 koruny za litr. Pod hranicí 36 korun se cena dieselu drží také v Královéhradeckém, Ústeckém, Karlovarském a Libereckém kraji.

ČTK

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - Ada je zase tady
5. 8. 2013 09:20
Nafta v Bosně
je okolo 29 Kč/l
Avatar - Pekelná Micinka
3. 8. 2013 11:25
/
Má to být ale jen velmi krátkodobý jev. Ropa nyní opět roste a zdražení lze čekat velmi brzy.