Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ze zákulisí: Cadillac vstoupí na český trh

Libor Zezulka
Diskuze (63)
Typické "Ameriky" jsou na českých cestách zatím spíše vyjímkou. Chystá se však změna. Už tento rok bychom měli v České republice oficiálně přivítat Cadillac a také sportovní Corvetu.

Z dobře informovaných zdrojů jsme zjistili, že americká značka Cadillac konečně vstoupí na český trh. To znamená, že Cadillac už nebude nutné objednávat u individuálních prodejců, ale koupit ve specializovaném autosalonu a získat všechny výhody s tím spojené. O prodej automobilů značky Cadillac se už dříve zajímala německá značka, celá věc bohužel ztroskotala na nevhodné modelové řadě pro Evropu. Dnes je situace podstatně příznivější, a proto německá centrála, která bude prodej v střední a východní Evropě koordinovat, usilovně plánuje organizaci české sítě. Jen pro připomenutí, Cadillac v současné době nabízí v USA např. modely STS, SRX, CTS, Escalade atd.

Kromě Cadilacu se v České repulibce usadí další automobil z portfolia koncernu General Motors a to sportovní Corveta. Vzhledem k nedávno uskutečněnému rebrandingu Daewoo na Chevrolet a obavám z negativních asociací se nebude Corveta prodávat jako Chevrolet Corvette, ale pouze Corvette. Tento klasický sporťák pohání osmiválec s objemem 6.0 l a výkonem 400 k při 6000 ot./min.

Libor Zezulka
Diskuze (63)