Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2014: První fotogalerie (+ video)

David Bureš
Diskuze (8)
Letošní ročník ženevského autosalonu otevře své brány v úterý 4. března. Na výstaviště Palexpo jsme se ale vydali už o den dříve.

Ženevské výstaviště Palexpo je jako tradičně otevřeno pro novináře již den před oficiálním zahájením zdejšího autosalonu. Na výstavišti vládne čilý ruch, většina novinek zůstává ještě ukryta před zítřejší premiérou, některá auta jsme si ale už mohli prohlédnout.

Nultý den je určen pro vyladění posledních detailů a dokončení výstavních prostor. Novináři se zase mohou připravit, co je druhý den čeká a kde mají svůj stánek jednotlivé automobilky.

Mix již odhalených vozů je pestrý, naznačuje však, že letos budou hrát prim minivozy. Zatím jsme si letmo prohlédli novou generaci Renaultu Twingo, který má motor vzadu, nebo druhou generaci kolínských trojčat – Citroën C1, Peugeot 108 a Toyota Aygo.

Svými kreacemi se chlubí také malovýrobci. Odhaleno je potencionálně nejrychlejší auto světa – Koenigsegg One:1, v Ženevě opět nechybí krásný létající talíř v podobě Alfy Romeo Disco Volante, která se tentokrát oděla do zelenozlatého hávu. Obživlá firma Gumpert zase ukazuje nový koncept Explosion. Naopak takové Ferrari modernizovanou Californii T s přeplňovaným motorem zatím pečlivě ukrývá, stejně tak Lamborghini Huracán je zahaleno plachtou.

První letošní fotogalerii z výstaviště Palexpo již brzy doplní další materiál. V následujících dnech se na stránkách Auto.cz můžete těšit na spoustu článků, videí i fotografií.

Video se připravuje ...

David Bureš
Diskuze (8)
Avatar - Czerwik
4. 3. 2014 12:37
Re: MPV BMW
no ten tvar toho bavoráka sa mi teda vôbec nepáči... kde sa hrabe na Béčko [odkaz]
Avatar - Czerwik
4. 3. 2014 12:29
Re: Ďakujem,
no podľa mňa je ten Club-ujo krásny :-)
Avatar - Dinar
4. 3. 2014 09:10
Re: Show no shame
Jo, je to designová pecka, jen mě při pohledu na tenhle neuvěřitelně "našlapanej" koncept jímá hrůza ze čtyřválců pod kapotou. Takový design prostě vyžaduje aspoň šestiválec. :yes: :no: ;-)
Avatar - Dinar
4. 3. 2014 09:09
Re: MPV BMW
Hm, MPV, které vypadá jako MPV, tady je svět v pořádku, horší když někdo tvrdí, že udělal kombi (civic tourer) a na obrázku je vidět MPV. >:D :no:
Avatar - Pekelná Micinka
3. 3. 2014 23:29
Show no shame
Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo, pak dlouho nic, pak možná nová California a pak zpět domů. Proč se Callum nevymění s Horburym. Ten čumák, to by bylo XJ...