Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alpine A110 rozšiřuje nabídku. Je libo více komfortu, nebo více sportovnosti?

David Bureš
Diskuze (7)
Francouzský výrobce sporťáků nabídne model A110 ve dvou nových variantách, puristické Pure a luxusní Légende.

Automobilka Renault loni prostřednictvím modelu A110 po letech oživila slavného výrobce sporťáků Alpine. Novinka debutovala v úvodní edici Premiere, která vznikne v omezeném počtu 1.955 exemplářů, na počest roku založení značky. Až budou tyto vozy postaveny, bude A110 nabídnuta ve dvou variantách, Pure a Légende.

O příchodu dvou odlišně laděných variantách představitelé Alpine hovořili již při mezinárodní jízdní prezentaci A110, přičemž nyní je konečně odhalí světu. Poprvé je uvidíme na nadcházejícím ženevském autosalonu, kde bude odhalena i jejich cena. Ještě před jeho zahájením však výrobce zveřejnil jejich první fotografie a informace o nich.

A110 Pure bude puristickou variantou, což ostatně vyplývá z jejího názvu. Bude se jednat o odlehčený sporťák, který bude chtít zaujmout hlavně na klikatých horských silničkách.

A110 Légende naopak přidá na sofistikovanosti a komfortu. Cílí tak na zákazníky, kteří s autem chtějí používat každý den nebo s ním jezdit na dálkových trasách. Standardem tohoto modelu budou mimo jiné sedadla Sabelt nastavitelná v šesti směrech, kožené čalounění nebo karbonové obložení interiéru. Očekávat se dá i více protihlukové izolace a možná i komfortnější naladění podvozku.

Nabídku barev pak rozšíří tři odstíny, bílá Irisé, modrá Abysse a šedá Tonnerre. Úvodní edice A110 Premiere byla přitom dostupná výhradně v barvách modrá Alpine, černá Profond a bílá Solaire.

Technika obou variant každopádně zůstává shodná jako doposud. To znamená uprostřed uložený přeplňovaný benzinový čtyřválec 1.8 TCe o výkonu 185 kW, který je kombinován se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou s „mokrými“ spojkami. Do budoucna se však počítá s ostřejší verzí, která by mohla nabídnout až 220 kW.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - dr.biker
28. 2. 2018 10:48
Re: Ako to je/bude
Nejsme v první vlně uvedení modelu na vybrané trhy, u nás nejdřív koncem tohoto roku.
Avatar - dr.biker
28. 2. 2018 10:46
Re: Proc shorela?
To nebyl nějaký novinář, ale Chris Harris a Eddie Jordan z Top Gearu. Stalo se to na trase rally Monte Carlo. Byl to předsériový kousek, příčina požáru zatím není známa.
Avatar - speedfred
27. 2. 2018 20:51
Ako to je/bude
s predajom v ČR, máte nejaké info ?
27. 2. 2018 20:10
Proc shorela?
Nedavno jsem nekde cetl, ze nejakemu novinarovi shorela sakum prdum... jsou uz nejake zpravy proc a jak se to stalo?
Jinak je ta Alpine genialni zalezitost, doufam, ze jim ten projekt vyjde :-)
27. 2. 2018 13:34
Hlavně měli říct: "Je libo manuální převodovku?"
Cožpak o tok, autíčko je to krásné a úžasně lehké, ale bez trojice pedálů a pořádného manuálu to stejně ten správný požitek ze sportovní jízdy nikdy nebude! :'-( :'-( :'-( 8-s :no: