Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva: Castagna Tender & Crossup - další Minikreace

Ladislav Čermák
Diskuze (4)
Trochu stranou hlavního zájmu zůstaly v Ženevě neprávem dvě zajímavé kreace na bázi Mini

V pořadí druhá a třetí veřejně prezentovaná přestavba italského karosáře dostaly jména, prozrazující jejich zamýšlený účel. Ten se liší víc, než samotné ztvárnění, které je v základních rysech shodné. Tender se jmenuje otevřený plážový vozík a Crossup nízké pseudo-SUV, preferující efektní vzhled před terénními ambicemi.

Zajímavé je bezpochyby srovnání se studií Mini Woody z loňské Ženevy, která se stala první veřejně známou kombi-verzí nového Mini. Ta byla prodloužená za zadní nápravou o 25 cm a nabízela de facto nezměněné základní tvary, vyzdobené teakovým dřevem. Letošní dvojice pokročila s odvahou o kus dál; vzadu přibylo opět 25 cm, ovšem zcela se změnil tvar karoserie. V případě Crossup vznikl jakýsi pick-up nastavením korbičky za prakticky nezměněný základní hatchback a doplněním všech obvyklých efektních doplňků - tedy chromovaných ochranných rámů a nášlapů a ochrany spodku boků proti oděru.

Tender je také pickup se shodně řešenou ložnou plochou, ovšem zbavil se všeho zbytečného, včetně dveří a střechy. Výměnou za to přibral mnoho užitečných detailů pro plnohodnotný plážový život. V dvojité podlaze se nachází prostor pro sušení mokrého oblečení, nechybí výklopná sprcha s 30 litrovým zásobníkem vody a hi-fi soustava o výkonu 2000W s barevnou hudbou. Na speciální přání lze interiér očalounit neoprénem, aby majitel mohl skočit mokrý z moře rovnou do auta.

Ladislav Čermák
Diskuze (4)