Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva: Citroen C3 X-TR – Obrněná kachna

Ladislav Čermák
Diskuze (6)
Jedním z lákadel avantgardnějšího z francouzských dvojčat PSA bude sériová podoba konceptu "maskované" C3 X-treme, představeného na boloňském autosalonu.

Oblíbený „bonbónek“ se tentokrát oblékl do maskáčů a přes nezměněnou konstrukci povyrostl o 20 mm do šířky, o 90 na výšku a přibral 15 kg. Přes ostřílený vzhled, daný zbytnělými nárazníky a ochrannými lištami z nelakovaného plastu, se jedná o prakticky nezměněnou „civilní“ C3. Významnější modifikací tak – kromě větších mlhovek – zůstává pouze sofistikovaný rozkládací střešní nosič s nosností 60 kg a montáž větších kol o rozměrech 185/60 R15. Pohon všech kol, ani zvýšená světlost se, vzdor SUV-vizáži, nekonají.

Výbava bude odpovídat provedení SX Plus a krom šesti airbagů zahrne i klimatizaci. Motorová paleta nabídne tři šestnáctiventilové čtyřválce, 1,4HDI (66 kW), 1,4i (65 kW) a 1,6i (81 kW). Oba zážehové budou sériově spřaženy s robotizovanou převodovkou Sensodrive a silnější z nich bude nedílně usměrňován stabilizačním systémem ESP. Cena v Německu začne na 15.890 €.

Ladislav Čermák
Diskuze (6)