Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Bentley doplňuje modelovou řadu o Brooklands coupe

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Milionáři mají opět o čem přemýšlet a mnoho z nich bude určitě hledat volné místo ve svých přeplněných garážích. Bentley představuje 2 + 2 místné kupé, které dokonale splňuje představu o vozech této značky.

Nový Bentley Brooklands coupe dostal své jméno podle trati, která leží v anglickém Surrey a je úzce spjata s prémiovou značkou. Ta se právě zde proslavila svými sportovními úspěchy v dvacátých letech 20. století.

Brooklands doplňuje modely Arnage a Azure s nimiž sdílí techniku. Pod kapotou své místo našel osmiválec o objemu 6,75 litru dopovaný dvojicí turbodmychadel. Výkon by se měl pohybovat okolo 373 kW (tedy zhruba 500 koní) a točivý moment okolo 1000 Nm.

Kupé by mělo poskytovat čtyřem cestujícím pohodlí srovnatelné s limuzínou a to i těm na zadních sedadlech. Samozřejmostí pro Bentley je použití těch nejlepších materiálů, pro obložení interiéru vybranými druhy dřeva a čalounění kvalitní kůží. Elegantní silniční jachta se pohybuje na leštěných dvacetipalcových kolech. Smutnou zprávou je skutečnost, že Bentley se chystá vyrobit pouze 505 těchto vozů, jejichž dodávky začnou až v první polovině roku 2008.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
6. 3. 2007 12:13
Re: Mno..
Tak... rozbíjím prasátko a vypadlo na mě pár drobných... ach jo, zase si ho nekoupím.... :o(
Avatar - Pekelná Micinka
6. 3. 2007 10:47
Time Away
Některé hodnoty se stále drží. Takhle vypadá dle mého vkusu pravý Bentley. Ta linie, dvoje dveře (spíš vrata), velká mříž, "plný" kola. Vrchol estetiky. :-!