Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Bertone Suagná

Ladislav Čermák
Diskuze (4)
Další sladký plod letité spolupráce mezi Fiatem a Bertonem přináší novinky do segmentu B.

Na stánku slavného italského karosáře se vyjímá další z téměř nekonečné série emotivních sporťáků s takřka nadpozemským fleurem. Jako tradičně posloužila za základ italská technika; pod povrchem rafinované karoserie tluče srdce Fiatu Grande Punto. Na jeho základě postavili designéři druhého nejslavnějšího italského karosářského studia první čtyřmístný coupé-cabriolet v segmentu B, blízký eventuální sériové výrobě.

Nechybí typicky bertonovské "bumerangy" na obou koncích auta, odvážná práce s vypouklými a konkávními plochami, originálně řešené světlomety či 18" kola. Interiér je laděn velmi mladistvě, čemuž odpovídají exkluzivně vyvinuté sedačky, potažené kombinací vzorované kůže na bocích a speciální tkaniny, působící dojmem hliníku. Invencí hýří i přístrojová deska a další detaily. Každý ze čtyř pasažérů má v necelých 4,2 m dlouhém autě k dispozici samostatné plnohodnotné sedadlo, na přední řadě k tomu ještě překvapivý přebytek místa.

Skládací střecha od renomovaného německého specialisty CTS (Car Top System) si vystačí s pouhými dvěma díly a v rozměrném zavazadelníku zabírá minimum místa. Zvláštností je zadní okénko, jenž je součástí karoserie, nikoliv střechy, a které lze zasouvat/vysouvat nezávisle na její poloze. Při natažené střeše tak může sloužit jako bezprůvanové větrání, při "topless" jízdě zase zastane práci větrného deflektoru.

Ladislav Čermák
Diskuze (4)