Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Bertone Villa

Ladislav Čermák
Diskuze (38)
Cestou výstředního luxusu se vydala nejnovější kreace originálního italského stvořitele.

S pomocí mechanických skupin Cadillacu SRX vznikly v italských dílnách hodně originální křivky. Bertone se totiž rozhodl postavit tak trochu napříč současné módní vlně, vyžadující, aby všechno vypadalo maximálně sportovně, a zplodil esenci čistého a okázalého luxusu. Ten nekončí u elegantních tvarů a luxusního interiéru, ale pokračuje v podobě bezkonkureční světlosti a také zcela inovativního konceptu nastupování a vystupování, obojí díky originálním dveřím, záměrně evokujícím hotelové zasouvačky a otevírajícím se díky složitému třípákovému mechanismu. Linie střechy úmyslně nenavazuje na krajní partie, takže Villa nevypadá jako další jednoprostorová oblá studie, jakých jsou na každém autosalonu kvanta. Ne zcela obvyklý je také primární důraz na to, jak vůz vypadá zboku - patrně se předpokládá, že nejčastěji bude prezentován před rozvinutým červeným kobercem a špalírem fanoušků.

Uvnitř se o nejvyšší míru stylu a luxusního pocitu stará prostředí, stvořené z nejlepších dostupných materiálů a stylově sjednocené až do krajnosti. Jednotnosti např. padla za oběť klasická palubní deska; byla nahrazena vlnitou dřevěnou lištou a všechny provozní údaje i multimediální výstupy jsou soustředěny do jediného 23" monitoru Bose s novou technologií, zajišťující bezchybnou čitelnost i na přímém slunci. Křesla jsou jednotlivá, štíhlá, pro cestující v druhé řadě je pak k dispozici pohodlné sofa s velkou loketní opěrkou a dvojicí výklopných desek s virtuálními klávesnicemi a monitory, integrovanými do předních sedadel. Součástí architektonického řešení je světelný koncept, zdůrazňující elegantní linie "nábytku".




Po návratu z Ženevy zveřejníme tradiční rozsáhlou přílohu věnovanou Ženevskému autosalonu. (přes 1000 fotografií, videa, podrobný přehled novinek)

Odkazy na minulé autosalony:

Paříž 2004

Ženeva 2004

Ladislav Čermák
Diskuze (38)
1. 3. 2005 18:24
Re: 1. diel
OK
1. 3. 2005 18:12
Re: 1. diel
Marko, člověče. Já to prečítal a ještě mě brněj konečky prstů. ...chladný vetrný poryv... budoucnost si pamatovat nemohu... Sedím, čumím na monitor a přivřenejma očima dosnívám tvuj sen. Tvůj sen, Marko. Tobě se to povedlo. Vnutit mi sen. Tak já ti upřímně děkuju a tvrdím, žes to napsal moc, moc dobře.