Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva živě: Hybrid X - další koncept od Toyoty

Michal Otruba
Diskuze (7)
Japonská automobilka Toyota představuje v Ženevě další se svého širokého portfolia hybridních konceptů – Hybrid X.

Hybrid X je navržen “novým designovým jazykem,“ který se bude používat u všech návrhů budoucích hybridů. Toyota jej označuje jako J – Factor a má vyjadřovat “Japonský inspirativní design a kulturní zvyky.“ Podle slov automobilky je Hybrid X představitelem budoucí generace hybridů a dále rozšiřuje Hybrid Synergy Drive. Navržen byl v evropském styling centru ED2.

Tento “rodinný koncept“ je dlouhý 4,5, široký 1,85 a vysoký 1,44 metru. Rozvor má délku 2,8 metru, takže se do jeho čtyřmístného interiéru bez problémů poskládají čtyři pasažéři. Základem jeho karoserie jsou dvě písmena U otočená proti sobě, mezi kterými je masivní skleněná střecha. Hybrid X vyniká použitím hladkých aerodynamických tvarů. Zajímavé je také otevírání dveří, které se otevírají proti sobě a mezi kterými chybí B sloupek.

Koncept Hybrid X stojí na 20‘‘ kolech, které jsou obuty do ultra nízkých pneumatik 225/40 R20. K osvětlování vozovky používá světlomety složené výhradně z LED diod.

Osvětlení interiéru je také zajištěno LED diodami, které můžou svítit v různých módech, které se budou měnit např. podle hudby, kterou právě posloucháte. Veškeré informace získává řidič z centrální obrazovky. Zadní sedadla jsou otočná v rozmezí 12° a pokud se do nich usadíte, stačí zmáčknout příslušný knoflík a dveře se za vámi automaticky zavřou.

O čem se však Toyota nezmiňuje ani slůvkem, je pohon. Pouze podotýká, že Hybrid X je novým průkopníkem ekonomického, ekologického a komfortního motorismu.

Michal Otruba
Diskuze (7)
8. 3. 2007 06:45
Preco
Preco su tie japonske studie take nechutne? V serii robia pekne vozy, ale tie studie, to je jeden hnus...
7. 3. 2007 16:04
Re: Jen jedna otázečka:
aerodynamika a na ni navazujici spotreba...
Avatar - donPedro
7. 3. 2007 15:55
Jen jedna otázečka:
Proč toyotí hýbridní počiny i hýbridně vypadají???