Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zenz v Ženevě 2008

Diskuze (2)

Automobilový designér z Německa, Ralf Zenz, na ženevském autosalonu odhalil koncept sportovního vozu, který má v případě stavby skutečného vozu vedle dynamických vlastností vynikat propracovanou aerodynamikou a nízkou spotřebou paliva

Automobilový designér z Německa, Ralf Zenz, na ženevském autosalonu odhalil koncept sportovního vozu, který má v případě stavby skutečného vozu vedle dynamických vlastností vynikat propracovanou aerodynamikou a nízkou spotřebou paliva.

Zenz Concept

Na ženevském autosalonu se Zenz Concept představuje v podobě modelu v životní velikosti. Maketa je designérovou vizí moderního sportovního kupé s karoserií, jejíž koeficient aerodynamického odporu má hodnotu cx = 0,21.

Automobil má mít hmotnost pouhých 760 kg a k jeho pohonu poslouží vznětový motor o výkonu 103 kW (140 k). Zenz Concept má díky propracované aerodynamice, nízké hmotnosti a výkonnému motoru dosahovat maximální rychlosti 230 km/h, zatímco průměrná spotřeba se má pohybovat okolo 3,0 litrů nafty na 100 km.

V případě stavby funkčního vozu má Zenz Concept dostat stavitelná sedadla i pedály, posilovač řízení, elektrické ovládání oken i zrcátek, klimatizaci, autorádio s CD přehrávačem a navigační systém.

Ondřej Pavlůsek


Diskuze (2)