Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor nabízí ochutnávku ze svých nových kalendářů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Brněnský výrobce traktorové techniky uvedl na trh dvojici kalendářů pro rok 2017. První z nich se věnuje současným modelům značky Zetor, zatímco druhý již tradičně sází na ženskou krásu.

Společnost Zetor Tractors a.s. si pro příští rok opět připravila dvojici různých kalendářů, z nichž jeden představuje průřez produktovým portfoliem červených traktorů, zatímco ten druhý, vydaný v limitované edici, nabízí dvanáct nedokončených příběhů, pohrávajících si s fantazií diváka.

Limitovaná edice Zetor kalendářů pro rok 2017 představuje kalendář jako umělecké dílo. Originálně ztvárněné fotografie mají ponechávat prostor fantazii. Každý list v kalendáři vypráví unikátní příběh, v němž ovšem stroje Zetor nehrají hlavní roli. Ústředním motivem jednotlivých měsíců je lyrické zpodobnění přírody, jejích proměn v průběhu ročních období a lidských činností charakteristických pro daná období roku.

Na realizaci kalendáře se podílel slovenský fotograf Martin Fridner, který připravoval i loňskou limitovanou edici Zetor kalendáře. Na koncepci nové edice pracoval od začátku letošního roku. Samotné fotografování s modelkami trvalo čtyři dny. Finální fotografie byly oproti loňské sérii zpracovány s minimálním zásahem postprodukce.

Tvářemi letošní limitované edice kalendářů jsou Lucia Javorčeková, Silvia Križanová, Andrea Prouzová a Alžběta Šugárová. V produktové verzi se představují krásky v rámci všech modelových řad traktorů Zetor.

Martin Fridner k loňskému vydání limitované edice kalendáře dodal, že bylo založené na komplikovaných fotorealistických montážích, což bylo velmi náročné jak časově, tak hlavně postprodukčně. Letos byla podle jeho slov většinu času věnována spíše přípravě a samotné tvorbě fotografií. Vše, co je k vidění na finálních fotografiích, je realita, která vypadala stejně̌ i při focení a nebyly přidány žádné speciální efekty.

Limitovanou edici Zetor kalendáře na rok 2017 bude možné zakoupit od 24. října v omezeném množství 1000 kusů. Cena produktového kalendáře s červenými traktory činí 189 Kč. Limitovaný kalendář s uměleckými fotografiemi bude k dostání za 699 Kč.

Oba kalendáře budou v prodeji v rámci obchodní sítě Zetor. Na území České republiky bude kalendář možné zakoupit i v internetovém obchodě brněnského výrobce traktorů a v zahraničí u všech autorizovaných prodejců značky Zetor.

Značka Zetor se po druhé světové válce stala jediným významným představitelem československého a později českého traktorového průmyslu na celosvětovém trhu. Vznikla spojením názvu Zet písmene Z používaného společností Zbrojovka Brno ve znaku, kde byl v roce 1945 zkonstruován první model Z-25, a posledních dvou písmen slova traktor - or.

Dne 17. srpna 1946 značku zaregistrovala Obchodní živnostenská komora Republiky Československé do rejstříku ochranných známek, ten samý den pak byla zahájena i sériová výroba traktorů Zetor Z-25.

V roce 1952 byla výroba traktorů převedena ze Zbrojovky Brno do výrobních hal tehdejšího národního podniku Závody přesného strojírenství Brno-Líšeň, kde jsou traktory Zetor i přes postupné změny názvu společnosti vyráběny do dnešních dnů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
22. 10. 2016 19:02
Re: umele cecky..
když je hlad, i kaviár je dobrej:)
22. 10. 2016 09:31
umele cecky..
Umele kozy su asi take krasne ako fejkove zvuky motora z repraku