Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor Tractor Show a její pátá sezóna

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Zetor Tractors hodnotí pátou sezonu své populární předváděcí akce jako velmi úspěšnou.

Zetor Tractor Show odstartovala v dubnu loňského roku. Celá akce se přemisťovala za pomoci kamionu a dodávky a během osmi měsíců urazila 25.699 km.

První zastávkou se stalo Irsko a postupně show putovala do další dvanácti zemí Evropy. Novinkou se stala návštěva Švýcarska a Norska. Během 69 zastávek navštívilo Zetor Tractor Show celkem 15.000 diváků.

Návštěvníci akce měli v loňském roce možnost seznámit se novinkou v podobě dosud nejsilnějšího šestiválcového traktoru v portfoliu značky, jímž je nový Zetor Crystal. Dále byla představována Forterra HD i modelové řady Major a Proxima. Předvádění traktorů na poli s možností vyzkoušet si stroje s agregacemi rovnou při práci bylo možné na většině zastávek.

Součástí akce byl i doprovodný program věnovaný bohaté historii značky. Společně s novinkami značky tak cestoval i historický model Zetor 25.

Předváděcí akce tohoto typu pomáhá ke zvyšování povědomí o značce, rozvoji a podpoře distributorů, dealerské sítě i k podpoře přímého prodeje. Zároveň se díky akcím daří získat přímou zpětnou vazbu od zákazníků, diskutovat s nimi na místě o využití i o klíčových vlastnostech strojů a konkurenčních výhodách traktorů brněnské značky.

V rámci celoevropské roadshow probíhala soutěž o zajímavé ceny. Soutěžilo se o letecký zájezd pro dvě osoby do České republiky spojený s exkurzí do výroby a do Zetor Gallery. Soutěže se mohl zúčastnit každý návštěvník akce. Pravidla byla jednoduchá, stačilo jen odpovědět správně na soutěžní otázku Kolik kilometrů ujel promo kamion během celého ročníku Zetor Tractor Show?

Vítězem se stal irský farmář Pat Carroll, který se svým tipem 25.500 km nejvíce přiblížil skutečnosti. Deset dalších nejbližších tipů vyhrálo tablet. Další soutěžící obdrželi propagační předměty. Mimo hlavní soutěže se soutěžilo také na každé jednotlivé zastávce a výherci z různých zemí si tak odnášeli domů nové tablety. Celkem Zetor rozdal desítky tabletů a stovky hodnotných cen.

„Nedoufal jsem, že bych mohl vyhrát. Jsem překvapený a zároveň mě to velmi potěšilo. Těším se, až navštívím závod a budu si moci prohlédnout výrobu traktorů a Zetor Gallery,“ okomentoval Pat Carroll moment, kdy se dozvěděl, že je výhercem zájezdu.

V současnosti již v Zetor Tractors probíhají přípravy na nový ročník úspěšné akce, která se letos ponese ve znamení oslav 70. výročí značky Zetor a odstartuje v květnu v České republice. Cílem je v atraktivní formě zapojit návštěvníky akce do programu a do probíhajících oslav výročí značky.

Adam Žert, ředitel Úseku prodeje a marketingu, k připravovanému šestému ročníku Zetor Tractor Show uvedl, že změna průběhu konání vychází z přání zákazníků. Ti se mimo testování traktorů rovněž rádi baví a oceňují doprovodný program a soutěže.

Společnost proto vyslyšela jejich přání a cílem pro letošní rok je netříštit akci na více zastávek v rámci jedné země, ale uspořádat jich méně nebo jednu s bohatším program při zachování hlavní myšlenky v podobě možnosti otestovat stroje značky Zetor. V současnosti jedná Zetor Tractors se svými partnery o termínech a místech jednotlivých zastávek.

Historie Zetor Tractor Show se začala psát v roce 2011 v rámci oslav 65. výročí značky Zetor a od té doby akce zavítala do 20 evropských států, bylo realizováno celkem 312 zastávek a celkově ji navštívilo přes 51.000 návštěvníků.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - rokyta.p
12. 3. 2016 18:16
impozantní
Ta kolona vypadá impozantně :-! super že se daří :yes: