Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor a úspěšný podzim ve Francii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Společnost Zetor Tractors a.s. během podzim představila své současné traktor návštěvníkům významných francouzských veletrhu a rovněž během zdejší Zetor Tractor Show.

Země galského kohouta zažila během letošního podzimu sérii akcí, na kterých se prezentovaly traktory značky Zetor. Návštěvníci těchto akcí ocenili, že se jednalo o praktické ukázky strojů při reálných činnostech.

Poprvé v historii značky Zetor byly její traktory představeny na výstavě Innov-Agri konané v oblasti Toulouse. Návštěvníků se zde ve své francouzské premiéře představil model Major HS, prezentovány byly, ale i modely Forterra HD, či Proxima HS.

Následovala výstava Sommet de l’Elevage, konaná ve střední Francii, tu navštívilo během tří výstavních dnů téměř 100.000 zemědělců a tisíce z nich zavítalo i na stánek brněnského výrobce zemědělské techniky.

Během tří říjnových týdnů na dvanácti různých místech ve střední a jižní Francii místní zemědělci zkoušeli a testovali v rámci Zetor Tractor Show stroje značky Zetor například při orbě, apod. Největší zájem byl o modely Major HS a Forterra HD.

Petr Konštacký, ředitel Zetor France, k tomu uvedl, že brněnská značka chce oslovit zejména nastupující generaci mladých farmářů a představit jim nový moderní Zetor.

Technika současných modelů značky Zetor, jako jsou motory Stage IV, převodovky s násobiči krouticích momentů, elektrohydraulický reverzor umožňující změnu směru jízdy při zatížení, Hitchtronic tedy systém automatického nastavení zadního tříbodového závěsu, to vše činí traktory Zetor, podle slov Petra Konštackého, konkurenceschopnými.

Tyto a další informace o současném provedení, technice a výkonech traktorů značky Zetor je však třeba aktivně předávat dále a umožnit zákazníkům se s nimi seznamovat při praktických ukázkách. Právě díky Zetor Tractor Show tuto možnost mají a ve Francii se akce účastnili stovky osob. Řadu farmářů pak traktory Zetor příjemně překvapily svým konstrukčním řešením.

Zetor do Francie vyváží ročně desítky až stovky traktorů. Stroje jsou ceněny zejména pro svojí odolnost, jednoduché konstrukční řešení a nízké provozní náklady.

Ambicí značky a Zetor France je posílit stávající pozice. I proto francouzská afilace hledá nové obchodní partnery a profesionalizuje síť stávajících prodejců. Jen za poslední dva roky se k značce Zetor připojilo devět partnerů.

Pozitivní změny nastaly i ve struktuře afilace Zetor France, v loňském roce byl novým ředitelem jmenován Petr Konštacký, který má mnohaleté zkušenosti s prodejem zemědělské techniky v západní Evropě a tým obchodníků ve Francii posílil také Bruno Costa, který se věnuje rozvoji prodejů ve východní části Francie.

Traktory Zetor se na francouzském venkově objevili již v 50. letech minulého století. Za více než 60 let bylo do země vyvezeno přes 70 tisíc strojů. Zetor France působí na trhu od roku 2004.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Barrichello
4. 12. 2017 10:19
Re: Toto nie je profi...
a přibude ještě Avia >:D >:D >:D
4. 12. 2017 08:55
Re: Toto nie je profi...
Jasně, že je stejně jako všechny články o Tatře 20 let po ní neštěkl ani pes a najednou tady máme co týden nějaké fotky. No Strnad platí tak se píše.
4. 12. 2017 08:41
Toto nie je profi...
Toto je PR...