Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor Utilix se představil na Polagra Premiery 2018

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Zetor Tractors a.s. v Poznani na veletrhu Polagra Premiery 2018 představila zcela nový modely Utilix a polskou premiéru zde měl i Major HS 80 v novém designu.

Společnost Zetor Tractors a.s. rozšiřuje paletu svých modelů a na mezinárodním veletrhu Polagra Premiery, pořádaném ve druhé polovině letošního ledna v Poznani, se zaměřila především na prezentaci dvojice novinek v podobě modelů Utilix a Major HS 80.

Zetor Utilix představuje aktuálně nejmenší modelovou řadu traktorů v nabídce brněnského výrobce, kterou tvoří modely s označením HT45 a HT55.

K pohonu těchto nových traktorů slouží moderní vznětové čtyřválce Caterpillar/Perkins o objemu 2,2 l s výkonem 31,4 kW (42,7 k), resp. 36,3 kW (48,7 k). Rychlost těchto traktorů je ovládána dvěma pedály (vpřed a vzad) bez nutnosti mechanického řazení. Řidič navíc může manuálně volit mezi třemi jízdními rozsahy.

Pro obě provedení traktorů modelové řady Utilix je uváděn shodný rozvor náprav 1935 mm, celková délka 3590 mm, šířka 1620 mm i výška 2530 mm. Celková hmotnost je uváděna 1900 kg.

Zetor s modelovou řadou Utilix vstupuje do nového sektoru trhu, kde doposud nefiguroval. Tyto menší stroje najdou uplatnění v komunálních službách, při lehčích zemních pracích, v pěstitelství a zahradnictví. A díky své obratnost se traktory hodí také ve stájích a jiných omezených prostorech. Představením traktorů z nižší výkonnostní třídy reaguje společnost Zetor Tractors a.s. na poptávku ze strany uživatelů.

Návštěvníkům veletrhu představil Zetor i model Major HS 80, který jako první sériový stroj brněnské značky svým designem přímo navazuje na linie konceptu Zetor by Pininfarina, jehož premiéra se odehrála na veletrhu Agritechnica v roce 2015.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)