Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zisk výrobce motocyklů Harley-Davidson klesl o 6,2 procenta

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Americkému výrobci motocyklů Harley-Davidson klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk o 6,2 procenta na 174,8 milionu USD (3,6 miliardy Kč). Mohly za to nižší dodávky motocyklů, uvedla firma. Výsledky však překonaly očekávání analytiků.

Zisk na akcii činil 1,03 dolaru. Analytici dotazovaní agenturou Thomson Reuters očekávali v průměru zisk 90 centů na akcii. Příjmy z prodeje motocyklů a souvisejících produktů stouply o 2,7 procenta na 1,36 miliardy USD.

Dodávky motocyklů ve čtvrtletí klesly o 9,7 procenta na 63.944 kusů. Maloobchodní prodej motocyklů se snížil o 7,2 procenta, z toho v USA o 12 procent a v zahraničí naopak o 0,2 procenta stoupl. Harley kontroluje zhruba polovinu trhu s velkými motocykly v USA. V posledních letech však podíl firmy na americkém trhu klesl. Jeho věrná zákaznická základna stárne a často, spíše ze zdravotních důvodů, své motocykly prodává. Mezi mladými je pak menší poptávka po motocyklech a konkurenční výrobci nabízejí výrazné slevy.

Společnost potvrdila výhled dodávek na letošní rok, který očekává pokles prodeje na 231.000 až 236.000 motocyklů. Loni se prodej snížil o 7,9 procenta na 241.498 kusů, nejníže za šest let.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
27. 4. 2018 09:50
HD ide dole vodou
Ako pises rodinu Dyna zrusit nemali. Dyna tu bola odjakziva a napr Street Bob bol nadherny, teraz sa mi hnusy. Chvalim radu Sportster, ktore su teraz omnoho krajsie ako ine modely znacky. Vyslovene mi vadia svetla na novom Fatboy, "moderne" disky ktore zacali teraz pouzivat.

Dalej ako pisete asi s pazravosti ako kazda ina znacka kotra xce byt k ludom friendly, trebars ako Ducati si kopu vlastny hrob. Strasne xcu ist s cenami dole aby si aj bezny clovek mohol kupit HD ze aj tak skoncia a nakonioec ich kupi VW, alebo cinania, india.
Je len otazkou casu kedy zacnu robit skutre. Nastvany som bol uz ked zacali robit V rod s vodou chladenym porsche motorom. I ked motorka to bola v celku pekna. Pre tento rok vypadla z ponuky. Ale to co predvadzaju s tymi elektromotrkami, ktore ako vsetci logicky vieme nemaju buducnost. A dorazli to modelom Street co je vyslovene odpad vyrabany v Asii..len preto aby aj menej majetnejsi si mohli dovolit mat HD.
Kazdy rok jazdim na vsetkych novy modeloch HD. Street je fakt odpad ci posedom, vyzorom, vykonom, jazdnymi vlastnostami. Je mi smutno :no: :-(
Avatar - CHerokee
27. 4. 2018 09:39
Re: Propad
OCC se z malého výrobce chopperů stali obrovskou továrnou, která už má zastoupení i v Evropě. HD jde opačným směrem - přestává vyrábět klasiku a jde do el.motorek a vyrábí maloobjemové moto v Asii. Kopou si hrob.
Avatar - Magister
27. 4. 2018 09:24
Propad
Harykovi se nedaří. Podle mě je to i odklonem od klasiky. Ani jeden chopper v nabídce, Dyna mrtvá.