Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Živě z Brna: Ford, Opel

Tomáš Votruba
Diskuze (25)
Oko sportovního fanouška nejvíce zaujme našláplá Astra GTC, která může mít pod kapotou (kromě jiných) až přeplňovaný dvoulitr s výkonem 147 kW s adaptivním podvozkem IDSPlus.

Ford

Největším lákadlem Fordu je určitě oranžový Focus ST s přeplňovaným pětiválcem o objemu 2,5 litru (výkon 225 koní). Nový Focus ST jde po krku Golfu GTI, ale na opravdový souboj si musíme počkat až na konec roku, to se ostrý Focus ST zjeví na českých silnicích. Pokud chcete ještě něco dravějšího, na stánku je k vidění maketa ostrého soutěžního vozu Ford Focus RS WRC 2006.

Ford v Brně vystavuje i Mondeo po faceliftu, které se může pochlubit novým tvarem předního a zadního nárazníku, upravenou maskou chladiče a modernizovanými zadními svítilnami. Novinkou jsou hands-free sady s hlasovým ovládáním a podporou bezdrátové technologie Bluetooth. V palubní schránce se dokonce objevil konektor pro připojení přehrávače iPod a dalších MP3 přehrávačů.

Nepříliš výrazný vzhledem, ale důležitý významem, je Ford Focus v provedení sedan (na akci "Den s Fordem" jsme tento model krátce otestovali). Třetí karosářská varianta Fordova důležitého modelu se v Brně představuje pouze na zkoušku, o zahájení prodeje v ČR zatím není rozhodnuto. Další informace o voze a jízdní dojmy zveřejníme v následujích dnech.

Opel

Oko sportovního fanouška nejvíce zaujme našláplá Astra GTC, která může mít pod kapotou (kromě jiných) až přeplňovaný dvoulitr s výkonem 147 kW a nekompromisní Astra OPC s přeplňovaným zážehovým čtyřválcem 2.0 litru (ten má základ v dvoulitru 147 kW) s výkonem 176 kW a podvozkem IDSPlus. Po dlouhých šesti letech se představila nová generace kompaktního MPV Zafira, která stojí na podvozku Astry. Interiér pro sedm cestujících zůstal věrný systému sklápění sedadel Flex-7.

Na stánku můžete kromě jiných obdivovat i Tigru Twin Top, která získala titul Kabriolet roku 2004. Vůz je vybaven ocelovou skládací střechou s elektro-hydraulickým ovládáním, která se otvírá i zavírá pouhým stiskem tlačítka. Pokud je střecha stažená, auto nabízí slušných 250 litrů objemu pro zavazadla. Při natažené střeše se objem zavazadelníku zvětšuje na 440 litrů, což spolu se 70 litry příručního prostoru za sedadly dělá dohromady přes 500 litrů.

Tomáš Votruba
Diskuze (25)
5. 6. 2005 15:37
Re: focus sedan
Měl jsem na mysli to, že jsem "jinde". Já v tu chvíli "jinde" nebyl. Popisoval jsem postoj k F sedanu. Ať ho dovezou, alespoň tu bude pestřeji a Octavia bude mít dalšího konkurenta.
4. 6. 2005 22:44
Re: focus sedan
To jo, ale teď to ujelo tobě. Já myslím, že Jetta tu bude u "pude" Četl jsem, že Ford neuvažuje o sedanu do Česka. Tak mi napiš proč?
4. 6. 2005 17:28
Re: VW GRATULUJE, JEN TAK DÁL, JEN TAK DÁL
C4... vnitřek... to je problém... je vevnitř jako venku... a my bychom chtěli klasickou kapličku... jo, jo. Ten volant... to mě také nebere. Ta kubatura u Octavie... no... to je problém nepružnosti ministertva - motorizace předběhla zákon Navic, povinné smluvní (krásný protimluv) pojištění by se němělo odvádět od obsahu ale od výkonu motoru...
4. 6. 2005 15:04
Re: VW GRATULUJE, JEN TAK DÁL, JEN TAK DÁL
Jo,jo, určitě jsem to tam Mondeu nandal ST jsem naživo neviděl, nedávno jsem tu otiskl příspěvek jak jsem "zprubnil" Focuse - tak chceš-li přečti, moc ho chválím. Ten ST, ta barva čumák a rohy předku, to neberu. No, živě jsem GTIčko zkusil. Až na dno. Na jeho i na moje Obecně Focusu chybí esprit. Je moc "tupý", ale jinak samozřejmě jediný rival Golfu. Akorát mám-li vzít krásu v nižší střední, pak C4 je úžasná kráska... Včera jsem vlétl do 107 - napsal jsem to k Brnu včetně cen.
4. 6. 2005 13:13
Re: VW GRATULUJE, JEN TAK DÁL, JEN TAK DÁL
Ale tys to nepochopil - já jsem opravdu přesvědčen, že Focus ST je vizuální propadák, že Zafira je nepovedená, že sedan od Focusu nemá šanci... o tom jsem přesvědčen. Zrovna tak jako, že Golf je velice, velice povedený. Tebe pobuřuje forma nebo obsah? Přece tady nejdou psát jen holé věty, to bychom se unudili, ale proč je ti na blití z věty - sbohem estéčko, tvůj getei... to nepochopím. Fakt ne. P.S. Mondeo, že bych chválil? To u mně v úvahu nepřipadá absolutně, tos popletl.