Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Živě z Brna: Hyundai, Kia, Chevrolet

Libor Zezulka
Diskuze (23)
V záplavě ženevských novinek se nástupce modelu XG, tedy nová vlajková loď značky, nadšených ovací publika nedočkal, ale v Brně si všechno vynahradí.

Hyundai

V záplavě ženevských novinek se nástupce modelu XG, tedy nová vlajková loď značky, nadšených ovací publika nedočkal, ale v Brně si všechno vynahradí. Grandeur měří na délku 4900 mm, na šířku 1850 mm a na výšku 1490 mm. Větší vnější rozměry a rozvor (+ 30 mm) umožnily zvětšení interiéru, na zadních sedadlech přibylo rovných 70 mm v oblasti kolen, zvětšil se i zavazadlový prostor. Automobilka naštěstí nezapomněla na vznětový motor, kromě zážehového šestiválce o objemu 3.3 litru s výkonem 171 kW bude dostupný i dieselový motor 2.2 litru s výkonem 107 kW. S omlazeným vzhledem, bohatou výbavou a dvěma zážehovými a dvěma vznětovými motory se v Brně představuje model Santa Fe, nechybí sonata ani kompaktní MPV matrix s novým turbodieselem 1.5 CRDi.

Kia

Kia v moravské metropoli předvedla nový model Rio, který navazuje na předchůdce bohatou výbavou včetně výbavy volitelné, ale vyniká větším vnitřním prostorem. Dvojici zážehových čtyřválců 1,4 (71 kW) a 1,6 CVVT (82 kW) doplnila i nejnovější verze vznětového agregátu 1.5 CRDi s variabilní geometrií lopatek turbodmychadla a výkonem 81 kW, jenž nahradil starší tříválec. Standardní pětistupňovou převodovku lze u benzínových motorů nahradit čtyřstupňovým automatem.

Chevrolet

Chevrolet Matiz (jeho celoevropské prodeje přesáhly počet 640 000 ks) se v Brně definitivně loučí s českými zákazníky a přenechává místo nástupci, jenž si nechá říkat Spark. Spark už prošel redakčním testem se základním motorem 0.8 litru, takže pouze připomeňme, že městské autíčko z Koreje měří 3.5 metru a nabízí se ve třech stupních výbavy S, SE a SX, přičemž základní výbava obsahuje čelní airbagy i autorádio.

Libor Zezulka
Diskuze (23)
2. 6. 2005 22:10
LEVNÁ HLAVA
Já prostě nevěřím, že může existovat člověk, kterej sedne doma, obloží se katalogama malejch aut... vybírá... hodinu... dvě... vybírá tři dny... sbírá informace... jde obhlednout auta do prodejen... a pak jednou věčer si řekne - tak jsem se rozhodl - nejlepší je MATIZ. Já prostě tomu nemůžu uvěřit. Kdybych se nestyděl, tak se u Delvity (tam jich je plno) zeptám. Já se bojím, že bych dostal odpověď - jistě, že si mi to auto nelíbí... ale je levný... Jestli je to tak... tak je nejlepší prodat hlavu... levně. A když to tak není... tak jak to pak je?