Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Život bez bariér představí vozítko pro tělesně postižené

Nadim Eid
Diskuze (62)
Pro tělesně postižené motoristy přišla nová naděje. Občanské sdružení Život bez bariér (ZBB) chce představit při příležitosti výstavy Non-Handicap (17.- 20. dubna 2007) dopravní prostředek, který hendikepovaným lidem zkvalitní a hlavně ulehčí život.

Občanské sdružení Život bez bariér poskytuje servis a pomoc lidem s jakýmkoliv tělesním postižením. Jeho nejnovější aktivitou je prezentace malého vozítka, které by mělo být po všech stránkách dostupné i vozíčkářům.

Vozítko bude poháněno dieselovým nebo benzínovým agregátem o malém objemu se spotřebou od 2,5 l do 3 l nafty, resp. od 3 l do 3,5 l benzinu na 100 km jízdy. Vozíčkář se nemusí namáhavě usazovat do vozidla tak jako dosud. Jednoduše najede zadními dveřmi do kabiny, upevní kolečkové křeslo k podlaze a může vyrazit. Malý automobil se bude nabízet ve dvou variantách, a to v městské nebo terénní.

Vzhledem k tomu, že zástupci občanského sdružení ZBB nechtějí před výstavou zveřejnit o tomto autíčku žádné bližší informace, neví se dosud nic o technických parametrech ani o cenách.

Tento vynález pochází ze Španělska, odkud si ho občanské sdružení dovezlo. Nyní hledá investora, který by pomohl financovat sériovou výrobu.

Nadim Eid
Diskuze (62)
Avatar - Pekelná Micinka
12. 4. 2007 10:34
Re: Jak se do toho nastupuje???
A úplně nejlepší, když mu tam někdo zaparkuje a on bude uvnitř... >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - Pekelná Micinka
12. 4. 2007 10:30
Re: BEZVA NAPAD
A ty jim to věříš? Mluvíme o těch co jsou na vozíku, viděl si nějakýho z těch majitelů na vozíku... Těžko, tak možná na golfovým..
Avatar - Pekelná Micinka
12. 4. 2007 10:26
Re: Support
No o takových tu samozřejmě nemluvíme... Ten tvůj soused je "zaplacený invalida" :D ;-)
12. 4. 2007 10:21
Re: tohle fakt nee
potom je docela mozne, ze pise o sebe....
12. 4. 2007 06:24
Re: tohle fakt nee
Tvoj kamos by mal zahodit vodicak, naucit sa jazdit a potom si spravit novy...takeho by na cestu nemali ani pustat. Stretavam sa s clovekom, co ma Passata 1.8T, nijak zvlast usporne s tym nejazdi a do 10 sa vzdy vpohode vojde...Tych 13-20 litrov, to je trochu silna kava, nie?