Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zlatý Volant pro Škodu Octavii

Ondřej Láník
Diskuze (37)
Německé vydavatelství Axel Springer včera vyhlásilo vítěze ankety Zlatý Volant. Mezi oceněnými vozy je nejen Škoda Octavia, ale i Mitsubishi Colt, Audi A6 nebo Mercedes-Benz SLK.

BILD am SONNTAG vyznamenal včera v Berlíně po dvacátédeváté šest nejlepších nových vozů na německém trhu titulem Zlatý volant. Anketa byla poprvé vyhlášena v roce 1976 vydavatelstvím Axel Springer, které má v portfoliu například motoristický týdeník AutoBild. U nás vydává Axel Springer kupříkladu časopis AutoTip nebo týdeník Svět Motorů.

Porota složená z odborníků, sportovců a dalších prominentů (Walter Röhrl, Leopold Prinz von Bayern, Hans-Joachim Stuck, Klaus Ludwig, Franz Beckenbauer) vybírala z celkem 20 modelů ty nejlepší ve čtyřech třídách. Čtenáři letos volili nejlepší kombi a obytné automobily.

Výsledky ankety Zlatý volant 2004:

Malé vozy: Mitsubishi Colt

Nižší střední a střední třída: Škoda Octavia

Vyšší třídy: Audi A6

Kabriolety: Mercedes SLK


Čtenářská anketa-kombi: Volvo V50

Čtenářská anketa-obytné vozy: Hymertramp GT

Zajímavé je i to, že ve střední třídě porazila Octavia například druhé BMW 1 nebo Mercedes-Benz třídy A.

Letošní cenu za zásluhy o automobil převzal šéf BMW Dr. Helmut Panke.





komerční sdělení:

Zimní pneumatiky – LEVNĚ a na splátky BEZ navýšení

Pokud chcete ušetřit své peníze a čas, využijte nákupu zimního obutí v některém z internetových obchodů. Ceny zde dosahují velkých rozdílů oproti cenám v kamenných pneuservisech a nyní lze on-line nakoupit i na splátky bez navýšení na Pneuexpert.cz!

Ondřej Láník
Diskuze (37)