Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zmenšený model motoru Porsche vznikl před 40 lety. Podívejte se, jak šlape!

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Zmenšená provedení motorů mohou být nejen líbivým doplňkem v kanceláři, ale i zcela funkčním kouskem pohonné jednotky. Přesvědčí vás následující video.

Video se připravuje ...

Minulý týden jsme vás informovali o zmenšeném modelu motoru Bugatti Chiron. Stavba v měřítku 1:4 trvala 220 hodin a všechny materiály se shodovaly s těmi, které automobilka použila při stavbě agregátu v životní velikosti. Tenhle kousek za v přepočtu 208 tisíc korun měl jednu jedinou vadu – nebyl funkční.

Ovšem pozor, mezi staviteli se najdou i tací, kteří zvládnou sestrojit zcela funkční kus. Před více než čtyřmi desítkami let se to povedlo jednomu nizozemskému řidiči Porsche, jenž se ve volném čase věnuje preciznímu ladění nejrůznějších nástrojů. Svou přesnost aplikoval i při stavbě modelu plochého šestiválce (1:3) legendárního modelu 911.

A co víc, motor brilantně funguje dodnes. Partičce zvědavců jeho schopnosti demonstroval sám autor, vy se výsledkem díky přiloženému videu můžete pokochat taktéž. Nevíme sice, kolik času tvůrci tahle stavba zabrala, ale už jen její dlouhověkost fascinuje. Posuďte sami!

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Avatar - Ada je zase tady
23. 10. 2017 22:38
Re: Tohle je fantastická věc
Miniatura spalovacího motoru? Tady: [odkaz]
23. 10. 2017 18:56
Štartovanie je kde?
Taká zaujímavá vec, ako to nakopli, je prečo vystrihnutá?