Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Značka Mototechna se vrací na trh pod křídly AAA Auto

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (29)
Společnost AAA Auto koupila ochrannou známku a práva na značku Mototechna.

Největší prodejce ojetých automobilů ve střední a východní Evropě společnost AAA Auto hodlá oživit zašlou slávu jména Mototechna. Tento původně monopolní československý státní podnik se zabýval především maloobchodním prodejem osobních automobilů motocyklů a náhradních dílů k nim.

Mototechna byla založena v padesátých letech 20.století a fungovala až do začátku devadesátých let, kdy byla v roce 1992 privatizována. V současnosti existuje na území České republiky řada menších soukromých firem zaměřených na prodej náhradních dílů a doplňků pro osobní automobily. Některé z nich působí v bývalých provozovnách původního podniku Mototechna a na výlohách jejich prodejen se tak stále vyjímá původní logo Mototechny.

Společnost AAA Auto chce oživit jméno, které je mezi českými motoristy stále velmi známé a chce mít prostřednictvím Mototechny ke svým zákazníkům co nejblíže. Tomu má odpovídat i budování nových poboček a skutečnost, že se nabídka zboží nebude omezovat pouze na některé značky.

Bližší podrobnosti ke svým plánům se jménem Mototechna hodlá společnost AAA Auto zveřejnit ve středu 12.9. během své tiskové konference. Ve stejným den má být spuštěn i nový web.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (29)
2. 7. 2015 18:01
MOTOTECHNA
Byl jsem tam už dvakrát za život pro auto :-) pro to druhý, svoje, napodzim, dobrý. Před 30ti lety to bylo o něčem jiným >:D
30. 6. 2015 14:58
Re: Mototechna
Jenže dneska už tu bolševik naštěstí není a nebude. Značka holt nostalgie, dneska tam je nabídka převážně západních aut.
30. 6. 2015 14:56
Re: Mototechna
Koupíte tam třeba hezký VW Passat za půl milionu, takový starší člověk s tím autem vydrží klidně do konce života. Maj ta i dost zajímavou nabídku.
30. 6. 2015 08:23
Re: Mototechna
Co toto? [odkaz]
29. 6. 2015 20:42
Mototechna
Nedávno jsem tam byl poprvé od doby, kdy jsem tam byl s dědou jako malej kluk. :yes: