Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Abarth 695 Rivale je inspirován luxusními motorovými čluny a jachtami

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Abarth představuje výsledek partnerství se značkou Riva, kterou se pyšní jedny z nejnádhernějších a nejluxusnějších motorových člunů na světě.

Abarth se vydal podobným směrem jako mateřská automobilka Fiat v loňském roce, když představila model 500 Riva. Novinka v podobě modelu 695 Rivale ovšem nabízí ještě větší porci stylu v kombinaci s výkony, které jsou pro vozy se škorpiónem ve znaku typické.

Abarth 695 Rivale lze lehce identifikovat díky dvoubarevnému provedení jeho karoserie, nesoucí ve spodní polovině odstín pojmenovaný Shark Grey, zatímco horní část vozu zdobí Riva Sera Blue a obě barvy odděluje dvojice tenkých akvamarínových linek.

Specifické prvky exteriéru této novinky pak mají představovat i označení 695 Rivale umístěná na karoserii, chromovaná lišta pod zadním oknem a 17palcová litá kola, za nimiž se ukrývá brzdový systém Brembo a komponenty odpružení z produkce značky Koni.

Inspirace luxusními motorovými čluny a jachtami se samozřejmě výrazně projevila i v interiéru, kde hlavní pozornost přitahuje obložení palubní desky mahagonovým dřevem spolu s čalouněním sedadel modrou kůží.

Abarth 695 Rivale má pod kapotou přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,4 litru, který je naladěn na nejvyšší výkon 132 kW (180 k) a točivý moment 250 N.m. Tyto hodnoty umožňují vozu o hmotnosti 1047 kg akceleraci z 0 na 100 km/h za 6,7 s a dosažení maximální rychlosti 225 km/h.

Abarth vedle „standardního“ 695 Rivale odhaluje ještě speciální limitovanou edici 695 Rivale 175 Anniversary, odkazující na počátky značky Riva. Toto provedení se liší především detaily v provedení čalounění a obložení interiéru, kde jsou využita uhlíková vlákna. Nechybí zde ani plakety se sériovým číslem.

Produkce výročního provedení pak má být navíc limitována na 175 vozů s pevnou střechou a stejný počet automobilů s plátěnou shrnovací střechou.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

13. 6. 2017 18:39
Re: Parádní stylovka
Já bych bral jednoznačně tohle (taky Fiat):
[odkaz]
13. 6. 2017 17:08
Parádní stylovka
F500 má stále co říci. Takhle stylovka je fakt parádní a nejspíš bude i parádní cena ;-) :yes: