Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Brera: sériová podoba v Ženevě!

Libor Zezulka
Diskuze (123)
Giugiarem navržená studie Brera, která vzbudila pozornost v roce 2002, se představí v sériové podobě na autosalonu v Ženevě.

Připomínat zásluhy Alfy Romeo v oblasti automobilového designu nemá smysl. Pohled na mistrovsky tvarované karoserie italských krásek mluví za vše. Příznivcům ladných tvarů nyní milánská automobilka vzkazuje: Vedle čerstvě faceliftovaného modelu 147, přepracovaného sedanu 156 a 166 a stále vzrušujícího GT stane nový model, jenž vychází ze studie Brera navržené slavným Giugiarem a představené v roce 2002.

Sériová podoba Alfy Romeo Brera získala poněkud civilnější podobu, proti studii se změnila přední i zadní část a brera působí ostřejším dojmem. Ze studie zůstaly zachovány agresivní světlomety i některé další výrazné linky, nemění se koncepce kupé 2+2. Délka 4414 mm, šířka 1830 mm a výška 1372 mm vytváří dostatečně prostorný interiér, mimochodem vytesaný z kvalitních materiálů (jak hlásá tisková zpráva automobilky). Kromě obvyklých prvků nezapomněla Alfa Romeo ani na velikou panoramatickou střechu, která prosvětlí interiér.

Z pohonných jednotek bude na výběr mezi vznětovou 2.4 JTD s výkonem 147 kW/200 koní a dvěma zážehovými motory 2.2 JTS s výkonem 135 kW/185 koní a 3.2 V6 s výkonem 191 kW/260 koní. V závislosti na verzi mohou být motory spojeny s automatickou nebo šestistupňovou manuální převodovkou. Automobilka rovněž připomíná, že počítá s pohonem všech kol (bohužel neuvádí verzi) a upozorňuje na vynikající jízdní vlastnosti a skvělé sportovní zážitky za volantem. Uvidíme.

Libor Zezulka
Diskuze (123)