Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Tonale má konečně datum premiéry. Představí se 8. února

Jan Zajíc
Diskuze (30)

Nové SUV automobilky Alfa Romeo má konečně datum, kdy se odhalí světu. A bude to už brzy.

Model Tonale se totiž oficiálně představí 8. února. Produkční podobu tak italská značka ukáže tři roky po premiéře stejnojmenného konceptu, který přivezla v roce 2019 na autosalon v Ženevě.

Kompaktní SUV s délkou karoserie okolo 4,5 metru by mělo z uvedené studie samozřejmě designově vycházet, je ale jasné, že dojde také na několik změn. Dále už víme, že Tonale bude první Alfou Romeo, která nabídne plug-in hybridní pohonné ústrojí.

To ostatně mělo být hlavní příčinou, proč se představení tak důležité novinky odkládalo. Výkony elektrifikované soustavy údajně neodpovídaly požadavkům a představám šéfa italské automobilky, jímž je Jean-Philippe Imparato.

Tonale by mělo bohatě využívat techniku známou z menších SUV značky Jeep. Očekává se platforma Small Wide známá například z modelů Compass a Renegade. Z Jeepu by měla Alfa převzít i zmíněné plug-in hybridní ústrojí, kombinující turbodmychadlem přeplňovaný zážehový čtyřválec o objemu 1,3 litru a u zadní nápravy uložený elektromotor.

Spalovací motor, kterému asistuje vysokonapěťový startér-generátor, v Jeepu Compass 4xe pohání přední kola, zadní má na starost soustava složená z elektromotoru, redukčního převodu a integrovaného diferenciálu. Výkon by se měl pohybovat okolo 240 koní.

Kromě plug-in hybridu se ale jistě dočkáme i tradičních motorizací, hovoří se například o využití nové benzinové patnáctistovky. Vzhledem k předpokládané technice také můžeme očekávat, že levnější verze nabídnou pohon předních kol.

Jan Zajíc
Diskuze (30)

Doporučujeme

27. 1. 2022 15:01
Re: Re: Re: Snad to auto bude opravdu krásné....
Sestra teďka kupovala nového compasse. Stihla ještě pěknou cenu. 750 za 1.3 Firefly 150k 6st DCT v nabušene verzi 80th anniversary
27. 1. 2022 14:58
Re: Re: Re: Snad to auto bude opravdu krásné....
280 veloce Q2 šlo určitě v Německu i Itálii
27. 1. 2022 12:47
Re: Re: Snad to auto bude opravdu krásné....
Mám to úplně stejně s mým Karoqem, taky jsem ho stihnul za relativně slušnou cenu na poslední chvíli! :-)
27. 1. 2022 12:45
Re: Re: Snad to auto bude opravdu krásné....
Já jsem taky slyšel, že 280k benzín jako zadokolka se nabízel v USA, a možná v Japonsku?. Ale potvrzené to nemám. :-(
27. 1. 2022 12:44
Re: Snad to auto bude opravdu krásné....
Přesně tak! :-) :yes: